Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 03

Galerijoje – įspūdžiai iš unikalaus festivalio

Cirko artistai, „Mirusių galvų“ gaujos nariai, drabužių modeliuotojai, hipiai, rokeriai, gėjai, baikeriai, sadomazochistai, įvairų religijų išpažintojai, intelektualai bei žiopliai - visi vienoje vietoje.
Festivalyje „Degantis žmogus“ dalyvavęs fotomenininkas R.Požerskis užfiksavo dykumoje gimusius įspūdingus meninius projektus.
Festivalyje „Degantis žmogus“ dalyvavęs fotomenininkas R.Požerskis užfiksavo dykumoje gimusius įspūdingus meninius projektus. / R.Požerskio nuotr.

Tokią įvairovę fotomenininkai Romualdas Požerskis ir Monika Požerskytė sutiko apsilankę kasmetiniame festivalyje „Degantis žmogus“, kuris vyksta Nevados dykumoje (JAV). Neįtikėtinai reginiai sugulė į fotografijų albumą, parodą ir filmuotus kadrus. Juos kūrėjai šiandien pristato Kauno publikai.
 
„Sveikas parvykęs namo!“ – skelbia plakatas prie įvažiavimo į  festivalio stovyklavietę. Pirmą kartą apsilankiusieji skambina varpu ir sugalvoja savo svajonę. Taip tarsi įžengi į savo fantazijų, pasakų, sapnų, vizijų, svajonių pasaulį“, - pasakojo festivalyje pernai rugpjūtį buvę R.Požerskis ir M.Požerskytė. Kartu su lietuviais festivalyje dalyvavo daugiau nei 49,5 tūkst. dalyvių. Per paskutinę rugpjūčio savaitę festivalyje buvo eksponuota ir realizuota per 2,5 tūkst. įvairiausių kūrybinių projektų: fantastiškiausių meninių skulptūrų, instaliacijų, performansų. Antropologai, sociologai, menotyrininkai iki šiol tebeanalizuoja šį renginį – jis toks daugialypis, unikalus ir nuolat kintantis, kad jį sudėtinga objektyviai apibrėžti. Glaustai apibendrinus – tai trumpalaikis aukšto lygio pasaulinis meno festivalis ir įvairiausių subkultūrinių grupių susibūrimas.

Šiandien Kauno fotografijos galerijoje „Fujifilm“ M.Požerskytė ir R.Požerskis pristatys savo įspūdžius, parsivežtus iš unikalaus renginio. 15 ir 16.30 val. menininkai pademonstruos 36 min. filmą apie festivalį, o 16 val. bus pristatyta tėvo ir dukters fotografijų paroda „Degantis žmogus“. Galerijoje Kaune ji veiks iki balandžio 26 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius