Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 19

Gelgaudiškio seniūno žiaurumas pašiurpino paliegusiam šuniui norėjusius padėti vaikus

Šakių rajono miestelio apylinkėse savanoriai ketvirtadienį pusdienį ieškojo beglobio šuns. Sužinoję apie aklą, segantį ir sužalotą benamį šunelį gyvūnų globėjai iš Kauno ir Vilniaus bendromis pastangomis surado šeimininkus, sutarė dėl gydymo, bet atvykę šuns jau nerado – Gelgaudiškio seniūnas jį įviliojo į automobilį ir išvežęs iš miestelio paleido pakelėje.
Terjeras
Šuo (asociatyvi nuotr.) / Photos.com nuotr.

Paliegusį nedidelį mišrūną prie Gelgaudiškio esančiame miškelyje antradienį surado miestelyje gyvenančios mergaitės. Jos ėmė globoti keturkojį: pertraukų metu iš mokyklos nešė vandenį, maistą. Taip pat mergaitės ėmė ieškoti būdų, kur nors apgyvendinti gyvūnėlį. „Jos internetu informavo savanorių organizacijas „Mažoji Liza“, „Penkta koja“ ir vietos valdžią. Pasirodo, informuoti seniūniją buvo didelė klaida“, – pasakojo kaunietė Ieva Balčiūnaitė.

Visuomeninės organizacijos „Mažoji Liza“ ir „Penkta koja“ per savo savanorių tinklą greitai rado šeimininkus Vilniaus rajone, sutarė su veterinarijos gydykla dėl šuns apžiūros.

Žmonės pasiskundė ir aš priviliojęs su dešra šunį į automobilį, nuvežiau maždaug 10 km už miesto ir paleidau, – pasakojo seniūnas.

Kaunietė I.Balčiūnaitė pasisiūlė su draugu atvykti į Gelgaudiškį paimti šuns. „Pavėlavome, jį išvežė ir paleido už miestelio seniūnas. Dabar šunelio ieškome, pakelėse, laukuose, klausinėjam gyventojų, bet kol kas vargšo gyvūnėlio nerandame. Skaudu, kad seniūnas taip pasielgė, kai jau buvo rasta išeitis. Tai baisus suaugusiojo elgesys vaikų akivaizdoje. Juk moksleivės užjautė ir rūpinosi šuneliu“, – piktinosi I.Balčiūnaitė.

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis 15min.lt patvirtino išvežęs šunį už miesto. „Žinot, dabar ruja ir tie šunys laksto bandom po miestelį. Žmonės pasiskundė ir aš priviliojęs su dešra šunį į automobilį, nuvežiau maždaug 10 km už miesto ir paleidau“, – pasakojo seniūnas.

Seniūnas įsitikinęs, kad pasielgė teisingai ir tikino nežinojęs, kad šunį ketino pasiimti savanoriai.

I.Balčiūnatė sakė, kad dingęs šuo sunkiai vaikščiojo, buvo nedidelis, aklas, todėl negalėjo niekam kelti grėsmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius