Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 09

Generalinio prokuroro pavaduotoju siūloma skirti prokurorą D.Raulušaitį

Generalinio prokuroro pavaduotoju siūloma skirti prokurorą Darių Raulušaitį, kuris iki šiol dirbo Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriuje.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šią kandidatūrą prezidentei penktadienį pateikė naujasis generalinis prokuroras Darius Valys. Prezidentė dėl D.Raulušaičio skyrimo žada apsispręsti artimiausiu metu.

Kandidatas žurnalistams penktadienį sakė, kad paskutiniu metu daugiausia dirbo su bylomis dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymo. Prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomone, ši patirtis yra ypač vertinga, sakė jos atstovas spaudai Linas Balsys.

„Pokalbis prezidentei paliko gerą įspūdį, ji ketina artimiausiu metu apsispręsti dėl kandidatūros ir pasirašyti dekretą“, – žurnalistams sakė L.Balsys.

Anot jo, prezidentė susidarė įspūdį, kad kandidatas yra kvalifikuotas prokuroras.

„Manau, kad šis asmuo yra nepriekaištingos reputacijos, atitinka Prokuratūros įstatymo keliamus reikalavimus, turi didelę patirtį ikiteisminių tyrimų organizavime. Šis asmuo, mano įsitikinimu, tinkamai sugebės eiti generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas“, – žurnalistams po susitikimo su prezidente sakė generalinis prokuroras D.Valys.

Dėl antrojo pavaduotojo Generalinės prokuratūros vadovas žadėjo apsispręsti artimiausiu metu, bet patvirtino, kad laikinuoju generaliniu prokuroru buvęs Raimondas Petrauskas į šias pareigas nebus siūlomas.

D.Raulušaitis sakė, kad sritis, kurias jis kuruos, generalinis prokuroras žadėjo paskirti pilnai suformavęs komandą. Kandidatas į generalinio prokuroro pavaduotojus teigė, kad išskirti priežastis dėl neigiamos visuomenės nuomonės prokuratūros atžvilgiu yra sudėtinga.

„Sunku numatyti, kas nulemia neigiamą nuomonę, nes vertinant atskiras sritis labai didelių blogybių lyg ir nesimato, bet kai sudedi į bendrą katilą, matosi, kad viešoji nuomonė yra prasta. Reikėtų pradėti nuo bendro audito, aiškintis, kodėl taip susiklostė“, – žurnalistams sakė kandidatas.

D.Raulušaitis teigė, kad anksčiau su generaliniu prokuroru, kuris prisiekė birželio viduryje, nebuvo pažįstamas. „Pirmą kartą generalinį prokurorą pamačiau per televizorių“, – apie savo būsimą tiesioginį viršininką sakė D.Raulušaitis.

D.Raulušaitis teisės magistro laipsnį įgijo Lietuvos teisės akademijoje, teisininko profesinę kvalifikaciją – Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

35–erių metų teisininkas prokuroro karjerą pradėjo 1999 metais Vilniaus rajono apylinkės prokuratūroje, vėliau dirbo Vilniaus apygardos prokuratūroje, nuo 2004 metų Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriuje kuruoja ikiteisminius tyrimus, susijusius su PVM grobstymais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius