-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

Į Derliaus šventę – ne tik rudeniškų gėrybių

Rudens ir derliaus šventės rengiamos ne tik darželiuose ar mokyklose. Kasmet spalį Kauną sudrebina tradicinė respublikinė mugė „Derliaus šventė“. Šiemet spalio 16-ąją, šeštadienį, vyks jubiliejinė – jau dešimtoji rudens šventė.
Moliūgas
Moliūgas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Pasak organizatorių, nuo 2001 metų, Seimo sprendimu, Lietuvoje kasmet oficialiai antrąjį spalio mėnesio šeštadienį minima Derliaus diena.

„Kaunas nuo seno laikomas žemdirbių sostine: jame įsikūrusios dauguma žemdirbių organizacijų, veikia žemės ūkio įstaigos, žemės ūkio mokslo institucijos. Todėl natūraliai susiklostė, jog respublikinės šventės vyksta būtent šiame mieste. Žemės ūkio rūmai derliaus šventes organizavo 2002 ir 2003 metais. Po kelerių metų pertraukos pernai kasmetinė tradicinė visos Lietuvos Derliaus šventė sugrįžo į Kauną ir sulaukė didelio žmonių susidomėjimo. Jo tikimės ir šiemet“, – sakė organizatoriai.

Prie Kauno halės vyksianti šventė prasidės vidurdienį ir tęsis iki 18 val. Mugėje bus galima rasti rudeniškų gėrybių – vaisių, daržovių, taip pat ūkininkų pagamintų kaimiškų sūrių, duonos, pyragų, riestainių, natūralaus medaus, mėsos gaminių ir kitų gardumynų. Įvairių gaminių siūlys ir amatininkai bei tautodailininkai. Šventiniame koncerte pasirodys įvairūs Lietuvos liaudies kolektyvai. Na, o šventės kulminacija taps legendinės „Grok, Jurgeli“ varžytuvės Kauno sporto halėje. Jos šiemet rengiamos jau 41-ąjį kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius