-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22

Į Jonavos rajono mišką šeima atsikraustė „paatostogauti“ su vaikais, mažiausiam – trys mėnesiai

„Matėm daug. Bet to matę dar nebuvom“, – pirmadienį pasakojo Jonavos rajono, Šveicarijos seniūnijos darbuotojai. Seniūnijos miškuose apsigyveno šeima su trim vaikais, iš kurių mažiausiam – vos trys mėnesiai. Jei ne abiejų tėvų tarpusavio konfliktas, šeima su mažamečiais vaikais lauko sąlygomis būtų gyvenusi dar nežinia kiek.
Šveicarijos seniūnijos miške apsigyveno šeima  su trim vaikais
Palaikiame name miške vyras bandė pervystyti trijų mėnesių kūdikį / Šveicarijos seniūnijos nuotr.

Į Jonavos rajono vaiko teisių apsaugos tarnybą kreipėsi Prienų rajono gyventoja, kuri paaiškino, kad negali atgauti trijų savo mažamečių vaikų. Pradėjus aiškintis aplinkybes, paaiškėjo, kad vaikai ir sutuoktinis – miške.

Į Šveicarijos seniūnijos miškus šeima, anot jų pačių, atvažiavo prieš keturias dienas. Į mišką iš Prienų rajono jie atsigabeno visą mantą – drabužius, kitus daiktus, palapinę, tris šunis. Tiesa, daiktų nebuvo tiek daug – viskas tilpo į lengvojo automobilio priekabą.

Vieta, kurioje šeima apsistojo – maždaug už kelių kilometrų esantys miškai su kadaise buvusio nežinomo pastato likučiais. Tačiau namu vadinti jo neišeina – pastatas be durų, langų, stogo ir dalies sienų.

Miškas priklauso Prienų rajono gyventojo mamai ir jam – jie abu yra bendrasavininkiai. Nors žmonės sakė, kad Veiveriuose (Prienų r.) gyveno nuosavame name, tačiau į mišką Jonavos rajone atvažiavo atostogauti.

Atskirose apgriuvusio pastato erdvėse „įrengta“ virtuvė ir miegamasis, netoliese pastatyta palapinė. Čia pat, beveik lauke, trijų mėnesių kūdikis buvo ir perrenginėjamas. Nors greta sumūryta krosnis, tačiau jos šiluma beveik atviros vietos sušildyti tiek, kad būtų galima gyventi, negali.

„Atostogų“ metu abu sutuoktiniai susipyko, apsisvaidė batais, vyras savo vaikų mamą išvijo, o ši kreipėsi į vaiko teisių apsaugos tarnybą.

Neįprastą situaciją vakar sprendė ne tik vaiko teisių apsaugos tarnyba, tačiau ir seniūnija, o į mišką buvo išsiųsti keturi policijos ekipažai. Miške sutuoktiniai gyveno ne vieni – kartu buvo ir vyro motina su savo sugyventiniu.

„Atostogų“ metu abu sutuoktiniai susipyko, apsisvaidė batais, vyras savo vaikų mamą išvijo, o ši kreipėsi į vaiko teisių apsaugos tarnybą.

Visi vienbalsiai tvirtino, kad šeima čia įsikūrė laikinai – tik atostogoms. Iš pradžių vyras elgėsi agresyviai, tačiau vėliau šeima su vaikais nuvežta į savivaldybėje esančią vaiko teisių apsaugos tarnyba. Užėję vidun sutuoktiniai visų pirma paprašė virdulio ir paklausė, ar savivaldybėje galėtų paruošti pieno mišinį kūdikiui.

Jonaviečiai patikrino sutuoktinių dokumentus, nustatė jų asmenybes ir susisiekė ir su kolegomis iš Prienų. Tačiau šie apie tokią šeimą nieko nebuvo girdėję – ji nėra įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašus, nėra stebima.

Kaip pasakojo Šveicarijos seniūnijos specialistai, bemaž akivaizdu, kad sutuoktiniai gali turėti psichikos negalią.

Informacija apie šeimą perduota Prienų vaiko teisių apsaugos tarnybai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius