Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 26

Į Lietuvą atvyks už prekybą atsakinga eurokomisarė C.Malmstrom

Lietuvoje šią savaitę viešės už prekybą atsakinga Europos Komisijos narė Cecilia Malmstrom, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija. Ji ketvirtadienį susitiks su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, su kuriuo aptars Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinių Valstijų (JAV) derybas dėl laisvosios prekybos sutarties, prekybos santykių su Rusija aktualijas.
Cecilia Malmstrom
Cecilia Malmstrom / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisijos narė Vilniuje taip pat susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Algirdu Butkevičiumi ir Seimo pirmininke Loreta Graužiniene.

Be to, Vilniuje C.Malmstrom dalyvaus viešoje diskusijoje apie ES ir JAV derybas dėl laisvosios prekybos sutarties. Renginio dalyviai taip pat diskutuos apie kitus ES užsienio prekybos aspektus: prekybą su Rusija, Kinija, Kanada, Ukraina ir kitomis šalimis, naujų eksporto rinkų paiešką.

Seime vyksiančioje diskusijoje dalyvaus valstybės institucijų, akademinės bendruomenės, nevyriausybinių organizacijų, verslo ir žiniasklaidos atstovai.

JAV ir ES Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) sutartimi siekiama panaikinti reguliavimo ir tarifines kliūtis JAV ir Europos tarpusavio prekybai ir investicijoms. Kritikai teigia, kad sutartis padarys neigiamą poveikį ekologiniams ir darbo rinkos standartams.

Dėl šio susitarimo deramasi nuo 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius