Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 11

Į Vilnių skuba gospelo festivalis

Šią savaitę sostinėje prasidės jau tradiciniu tapęs, 7-asis Vilniaus gospelo muzikos festivalis. Jį rengia Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų atstovybe.
Baigiamojo koncerto metu Jungtiniam lietuvių, latvių ir švedų chorui diriguos viešnia iš Monica Tornquist.
Baigiamojo koncerto metu Jungtiniam lietuvių, latvių ir švedų chorui diriguos viešnia iš Monica Tornquist. / Organizatorių nuotr.

Pagrindinis šio tradicinio festivalio tikslas – supažindinti klausytojus su populiariais gospelo muzikos kūriniais bei talentingais atlikėjais. Ši muzika, nors ir kuriama religine tema, dažnai prilygsta moderniajai kūrybai ar net ją pranoksta, o bėgant laikui sutraukia vis daugiau įvairaus amžiaus klausytojų.

„Sekant didžiausių pasaulio gospelo festivalių pavyzdžiu, šių metų Vilniaus festivalio programa turi jungiamąją temą – „Now let us sing“ – GIEDOKIME!“, – teigė Kristina Žaldokaitė, choro „Sounds in G“ vadovė bei viena iš festivalio organizatorių.

Festivalio programoje – chorų ir solistų repeticijos, mišios ir jungtinio chorų koncertai Vilniaus Bernardinų ir Šv. Jonų bažnyčiose, įspūdingi atidarymo ir uždarymo koncertai.

Iškilmingas festivalio atidarymo koncertas vyks lapkričio 14 d., penktadienį, 19 val., Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius