Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

Idėjos Kaunui – iš pačių miestiečių lūpų

Originalių sumanymų turintys savo miestui neabejingi kauniečiai savaitgalį sugeneravo ne vieną idėją, aktualią Kaunui bei jo gyventojams.
Laisvės alėja.
Laisvės alėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose tą pačią dieną vykusi Nacionalinė idėjų diena sulaukė ir kauniečių dėmesio. Pasak organizatorių, šeštadienį į greta Nemuno esantį vasaros amfiteatrą susirinko apie 60 miestiečių, kurie, pasidalinę į grupes, ieškojo opiausių Kauną varginančių problemų bei generavo idėjas, kaip jas išspręsti.

Dalis diskusijos dalyvių įrodinėjo, jog miesto centre vakarais vykstantys renginiai sulauktų žymiai didesnio žmonių susidomėjimo, jei miestiečiai į namus galėtų sugrįžti viešuoju transportu. „Po renginių autobusai į tam tikrus rajonus nebevažiuoja, tad žmonės nebeturi kaip grįžti. Tai sukelia net ir jaunimo aršumą, kuris pasireiškia laužant stoteles“, – tvirtino viena iš „Nacionalinės idėjų dienos Kaune“ organizatorių Monika Tvirbutaitė.

Renginio metu buvo pristatyta ir įdomi edukacinė idėja, skirta paaugliams lavinti. Diskusijos dalyviai pasiūlė mokyklose įvesti naują discipliną, kuri jaunuoliams leistų į pasaulį pažvelgti vaiko akimis.

„Vyresnių klasių moksleiviai galėtų eiti pasivaikščioti ir pabendrauti su nepažįstama mama bei jos mažu vaiku. Paaugliai tokiu būdu suvoktų, kaip vaikui svarbu, kas jo aplinkoje nebūtų šiukšlių ar kad žaidimų aikštelės būtų tvarkingos“, – pasakojo M.Tvirbutaitė. Ji tikino, kad visos renginyje sugeneruotos ir apibendrintos idėjos bus pateiktos miesto vadovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius