Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

Iš Klaipėdos išskraidinti delfinai jau apsipranta Graikijoje

Keturi Klaipėdos jūrų muziejaus delfinai, beveik prieš mėnesį išskraidinti iš Lietuvos į Graikiją, jau apsipranta naujuose namuose. Šalia Atėnų esančiame Atikos zoologijos sode buvo pastatytas naujas erdvus delfinariumas po atviru dangumi.
Pietūs saulėtoje Graikijoje.
Pietūs saulėtoje Graikijoje / Atikos zoologijos sodo nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Gilė, Lima, Nojus ir Bitė  iš pradžių buvo nedrąsūs ir laikėsi viename baseine. Bene smalsiausia  pasirodė esanti  Gilė. Tyrinėdama naują aplinką, ji pirmoji ryžosi apiplaukti visus keturis, sujungtus į vieną, baseinus.

Delfinų maistas Graikijoje praktiškai nesiskiria nuo to, kurio jie gaudavo Klaipėdoje. Pasak dvi savaites gyvūnus stebėjusio veterinarijos gydytojo Žilvino Kleivos, graikai perka tokias pačias žuvis, kaip ir Jūrų muziejus.

„Kaip ir mes, jie iš Švedijos perka silkes, iš Olandijos – staurides, stinteles. Aišku, dėl šiltesnio klimato atsiranda  ir papildomų problemų. Žuvys delfinams pateikiamos Graikijoje „elegantiškai“ – iš kibirėlio su ledais“, – sakė jis.

Dabar delfinus zoologijos sode prižiūri vienas treneris iš Jūrų muziejaus, penki zoologijos sodo treneriai ir veterinarijos gydytojas. Kaip ir Klaipėdoje, dauguma trenerių – moterys: net keturios iš penkių. Graikų treneriai yra pakankamai patyrę: du iš jų stažavosi keletą mėnesių Jūrų muziejaus delfinariume, likę yra dirbę kituose pasaulio delfinariumuose.

Gilė, Lima, Nojus ir Bitė iš pradžių buvo nedrąsūs ir laikėsi viename baseine.

Kartu su baseinais buvo įrengtas ir 1 000 vietų amfiteatras žiūrovams. Planuojama, kad čia bus demonstruojami delfinų pasirodymai, žadama rengti ir delfinų terapijos užsiėmimus.

Netrukus delfinai turėtų sulaukti kaimynų: šalia įrengti atskiri baseinai Kalifornijos jūrų liūtams. Delfinams iš Klaipėdos tai nėra naujiena, nes ir Jūrų muziejaus delfinariume tais pačiais baseinais su delfinais dalijasi penki Kalifornijos jūrų liūtai.

Atikos zoologijos sodas veikia jau 10 metų ir garsėja trečia pagal dydį pasaulyje paukščių kolekcija. Šis zoologijos sodas yra EAZA (Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija) narys, dalyvauja daugelyje nykstančių gyvūnų tyrimų ir išsaugojimo programų.

Gilė, Lima, Nojus ir Bitė iškeliavo iš Lietuvos jūrų muziejaus, nes delfinariume jau darėsi ankštoka, jame gyveno net vienuolika delfinų.

Muziejus yra pateikęs paraišką, kad delfinariumo rekonstrukcija būtų finansuojama iš Europos Sąjungos fondų. Jei lėšų bus skirta, rekonstrukcijos laikotarpiui išsiųsti į kitus zoologijos sodus tektų visus delfinus. 

Atikos zoologijos sodo nuotr./Delfinai jau įsikūrė  Atikos zoologijos sode.
Atikos zoologijos sodo nuotr./Delfinai jau įsikūrė Atikos zoologijos sode.

 

Atikos zoologijos sodo nuotr./Delfinai
Atikos zoologijos sodo nuotr./Delfinai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius