-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Jaunimas kurs filmus apie sveiką miestą

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyrius kviečia jaunuolius dalyvauti vaizdo filmų konkurse „Sveikame mieste – sveikas žmogus“.
Klaipėdos moksleiviai kviečiami kurti filmą apie sveiką gyvenseną.
Klaipėdos moksleiviai kviečiami kurti filmą apie sveiką gyvenseną. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Konkurse gali dalyvauti moksleiviai nuo 10 iki 25 metų ar jų grupės. Filmų temos skirtos antireklamai prieš žalingus įpročius ir aplinkos reiškinius: agresyvų elgesį, besaikį laiko prie kompiuterio leidimą, triukšmą, rūkymą, alkoholį, narkotikus, blogus maitinimosi įpročius, nejudrų gyvenimo būdą ir pan.

Jaunuoliai gali ir patys siūlyti filmų temas, kurios skatina sveiką gyvenseną, formuoja teigiamus vaikų ir jaunimo įgūdžius. Visi norintieji dalyvauti konkurse paraiškas užpildyti gali iki šių metų spalio 15 d. Geriausiai įvertinti filmai bus apdovanoti piniginiais prizais lapkričio 20 d. Taip pat filmai bus naudojami kaip mokomoji medžiaga ar socialinė reklama įvairiuose socialiniuose tinkluose bei kituose media kanaluose, propaguojant Klaipėdos, kaip sveiko miesto, idėją.

Vienos konkurso organizatorių, viešosios įstaigos „Klaipėdos publika“ atstovės Dalios Grikšaitės teigimu, toks konkursas Klaipėdoje organizuojamas pirmą kartą ir tikimasi aktyvaus jaunimo dalyvavimo jame.

„Toks konkursas yra organizuojamas, nes siekiame tapti Pasaulinės sveikatos organizacijos Sveikų miestų tinklo nare. Taip pat norime susjudinti jaunąją kartą, kad jie būtų iniciatyvūs kovojant su žalingais įpročiais“, – sakė D. Grikšaitė.

Anot jos, iš šio konkurso jaunimas galės pasisemti daugiau žinių apie sveiką gyvenseną. Tai puiki proga pabendrauti įvairiomis temomis, pafantazuoti kuriant filmus, parodyti savo kūribiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius