Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 17

„Judriąją savaitę“ – linksmos akcijos ir „Klaipėdos dviračių žygis“

Rugsėjo 16-ąją su šūkiu „Gerink miesto klimatą!“ visoje Europoje startavo „Judriosios savaitės“ renginiai, Klaipėdoje sveikos aplinkos ir gyvensenos sąjūdis startuoja jau šį penktadienį.
Dviratininkas
Šeštadienį klaipėdiečiai kviečiami persėsti ant dviračių. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Judriosios savaitės“ renginių uostamiestyje iniciatorius – Klaipėdos miesto savivaldybės  Aplinkos kokybės skyrius – tądien ragina miesto mokyklas surengti „Linksmąsias estafetes“.

Šeštadienį, rugsėjo 19-ąją, visi miestiečiai kviečiami į „Klaipėdos dviračių žygį“. Juo šios ekologiškos transporto priemonės gerbėjai palydės aktyvųjį dviračių sezoną ir vienu būriu nuvažiuos numatytą trasą: nuo Atgimimo a. iki Labrenciškių kvartalo, toliau – dviračių takais iki finišo Vasaros estradoje.  „Klaipėdos dviračių  žygio“ startas 12 val. Atgimimo a., registracija čia vyks jau nuo 11 val.  Nors šis žygis – ne lenktynės,  jo rėmėjas olimpinis čempionas Gintautas Umaras, kuris, beje, ir pats ketina prisijungti prie akcijos dalyvių, žygeiviams įsteigė prizinį fondą.

Dovanų gali sulaukti vyriausi, jauniausi, išradingiausi ir kiti „-iausi“ dviratininkai. Daugiau informacijos apie žygį, tiksli jo trasa – Klaipėdos miesto savivaldybės tinklapyje www.klaipeda.lt .

Dar  viena „Judriosios savaitės“ akcija „Pavežėk pakeleivį – tausok aplinką“  vyks  rugsėjo 22-ąją, ja bus apeliuojama į automobilių savininkų sąmonę. Didžiausias miesto teršėjas ir triukšmo sukėlėjas – automobiliai, o jų tik daugėja. Daugelis klaipėdiškių į darbus važiuoja po vieną, tad ateinantį antradienį akcijos savanoriai stabdys tokias transporto priemones ir pasiprašys važiuoti kartu, tuo pat metu agituodami vairuotojus kooperuotis ir  ateity į darbą judėti ne po vieną, o, pavyzdžiui, su kaimynu. Juk kuo mažiau mašinų gatvėse – tuo švaresnė mūsų aplinka.

„Mūsų miestas gali būti daug sveikesnis, švaresnis, tylesnis, jeigu mes patys tausosime aplinką“, –sako Klaipėdos m. savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Ji ragina miestiečius tapti aktyviais „Judriosios savaitės“ renginių dalyviais, švarios ir sveikos aplinkos sąjūdžio šalininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius