Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Kalytė Viva išgelbėta! Piktavalių išmestą kalytę priglaudė geraširdžiai kauniečiai

Portalo rubrikoje ikrauk.15min.lt Gyvūnų globėjų asociacijos savanorei Džiugintai Vaitkevičienei paskelbus sukrečiamą istoriją apie likimo valiai paliktą kalytę Vivą, jau kitą rytą gyvūnų globos namuose pasirodė geraširdžių kauniečių porelė, panorusi priglausti šį šunelį.
Kalytė Viva iškart susidraugavo su kitu ją priglaudusios kaunietės augintiniu Kodžiu.
Kalytė Viva iškart susidraugavo su kitu ją priglaudusios kaunietės augintiniu Kodžiu. / D.Vaitkevičienės nuotr.

Kaunietis Alvydas Vaitkus praėjusį pirmadienį greta Kauno esančioje savo sodyboje išvydo jauną rudos spalvos kalytę. Kadangi šunelis buvo įmestas į sodybos teritoriją, A.Vaitkus neabejojo, jog kalyte buvę jos šeimininkai tiesiog atsikratė. Neturėdami sąlygų šunelio priglausti, vyriškis su žmona kreipėsi į Kauno regiono gyvūnų globos namus.

„Jie mielai būtų priglaudę Vivą, tačiau jie gyvena dviejų kambarių bute ir jau augina retriverių veislės šunį. Trijų asmenų šeimai su dviem šunimis būtų sunku išsitekti, – aiškino D.Vaitkevičienė. – Tie žmonės pamatė, kad kojytė yra nesveika. Paskambino mums. Mes truputėlį gal nusižengdami taisyklėms rajone rastą gyvūną be jokių sutarčių priėmėme.“

Kalytę pavadinę Vivos vardu, A.Vaitkus su žmona gyvūnų globos namų darbuotojams paliko 50 Lt, skirtų šuneliui gydyti. Kaip teigė D.Vaitkevičienė, lūžusio ir kreivai sugijusio Vivos šlaunikaulio gydymui šios sumos nebūtų pakakę, nes vien tik rentgeno nuotrauka kainuoja 50 Lt.

„Neturėdami tokių pinigų, griebiausi šiaudo. Vivos istoriją antradienį paskelbiau ikrauk.15min.lt, – pasakojo Gyvūnų globėjų asociacijos narė ir savanorė. – Tą patį vakarą prasidėjo judėjimas: vieni per kitus „Skype“, „Facebook“ ir elektroniniais laiškais žmonės pradėjo siųsti šią istoriją ir pagalbos šauksmą. Net pati gavau ne vieną savo rašytą žinutę.“

Džiugintos Vaitkevičienės nuotr./Vivos gelbėtojai
Džiugintos Vaitkevičienės nuotr./Vivos gelbėtojai

Jau kitos dienos, t. y. trečiadienio, rytą gyvūnų globos namuose pasirodė draugo lydima Inga Kupetytė.

„Jie pasiėmė Vivą ir griežtai atsisakė jai surinktų pinigų bei paprašė, kad juos skirtume globos namų reikmėms“, – tvirtino D.Vaitkevičienė ir atskleidė, jog į viešai paskelbtą sąskaitą žmonės pervedė 100 Lt.

Viva buvo nuvežta pas veterinarijos gydytojus. Šie išnaikino blusas ir davė pirmąją porciją vaistų nuo kirminų. Pirmadienį Vivai bus daroma rentgeno nuotrauka. Pasak jau vieną beglobį ir sužeistą šunelį Kodį bei sužalotą katę priglaudusios 24 metų I.Kupetytės, išvydusi buvusių šeimininkų likimo valiai paliktos Vivos nuotraukas, ji negalėjo šuneliui nepadėti.

„Na, gal čia kalta ir meilė gyvūnams, be to, sužeistų šunelių paprastai niekas nepriima, tad nutariau jai padėti“, – teigė I.Kupetytė ir pasidžiaugė, jog Viva jau spėjo susidraugauti su kitu augintiniu Kodžiu.

„Labai ačiū, kad mano atsiųsta žinutė taip greitai pateko į interneto portalą. Netikėjau, kad gyvūnas taip greitai gali tapti laimingas. Taip būna labai retai. Kai pamačiau, kad žmonės iškart kitą rytą atėjo, per kūną perbėgo tokie malonumo šiurpuliukai“, – išgyvenimais dalijosi D.Vaitkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius