Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 24

Kaune – plataus masto policijos operacija

Ketvirtadienį Kaune Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai krėtė su nusikalstamu pasauliu siejamų asmenų butus. Negalutiniais duomenimis, per išvakarėse organizuotą plataus masto policijos operaciją buvo sulaikyta nemažai ryšių su Kaune veikiančiomis grupuotėmis turinčių asmenų.
Nors Kauno policijos vadovai patvirtino, jog operacijos metu buvo krečiami nusikalstamo pasaulio veikėjų namai, nuo platesnių komentarų susilaikė.
Nors Kauno policijos vadovai patvirtino, jog operacijos metu buvo krečiami nusikalstamo pasaulio veikėjų namai, nuo platesnių komentarų susilaikė. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai 15min.lt tik patvirtino, jog atliekamos kratos, o platesnių komentarų patarė tikėtis kitą savaitę. Naujienų portalo Lrytas.lt duomenimis, Kaune vykdyta operacija nėra susijusi su Kaune veikiančių dviejų nusikalstamų grupuočių Agurkinių ir Kamuolinių tarpusavio santykių aiškinimusi.

Teigiama, kad jų konfliktas kritinį tašką pasiekė rugpjūčio 25 dieną, kai du kaukėti ir automatais ginkluoti nusikaltėliai paleido seriją šūvių į automobilį „Audi A8“, kuriame sėdėjo su Agurkinių gauja siejamas 28 metų kaunietis ir, kaip teigiama, 39 metų pastarojo apsaugininkas. 15min.lt rašė, kad abu vyrai tuomet stipriai sužaloti, tačiau operatyviai suteikus pagalbą, išgyveno ir sveiksta. Dėl šio įvykio buvo sulaikytas ir apklaustas Kamuolinių vadeiva G.Janonis. Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą ir anksčiau jam skirtą kardomąją priemonę – suėmimą pratęsė dar vienam mėnesiui.
Po rugpjūčio pabaigoje įvykusio susišaudymo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai rugsėjo 2 ir 3 dienomis su Kauno nusikalstamu pasauliu siejamų asmenų namuose atliko apie pusšimtį kratų, kurių metu buvo rastas banditų sprogmenų sandėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius