Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2009 02 10

Kauno fotomeno pasaulyje – permainos

Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriui pradėjęs vadovauti fotomenininkas Gintaras Česonis nusiteikęs permainoms.
Naujasis Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas G.Česonis nusiteikęs ryžtingoms permainoms.
Naujasis Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas G.Česonis nusiteikęs ryžtingoms permainoms. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ankstesnį Kauno skyriaus pirmininką Aleksandrą Macijauską pakeitusio kauniečio nuomone, laikas parodyti, kad laikinojoje sostinėje fotografijos menas gyvas ir įdomus. Vienu svarbiausių šių metų darbų G.Česonis laiko sąjungos galerijos atnaujinimą. Pastaraisiais metais Rotušės aikštėje esančioje Lietuvos fotomenininkų sąjungos galerijoje ėmė stigti lankytojų. G.Česonio nuomone, taip nutiko ne tik dėl to, jog galerijoje buvo pristatoma mažai naujų ir aktualių fotoparodų – trūko ir viešumo.

„Nesinori nieko kritikuoti, tačiau šia linkme nebuvo dirbama. Net apie įdomesnes parodas visi sužinodavo tik iš nuogirdų. Ateityje sieksime glaudesnio bendravimo su žiniasklaida, kad žmonės kuo daugiau ir plačiau žinotų, kas naujo vyksta galerijoje“, – žadėjo naujasis fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovas.

Nesinori nieko kritikuoti, tačiau šia linkme nebuvo dirbama. Net apie įdomesnes parodas visi sužinodavo tik iš nuogirdų, – sakė G.Česonis.

Energingai nusiteikęs kaunietis ketina atnaujinti galeriją tiek fiziškai, tiek morališkai. „Galerija yra idealioje vietoje – Senamiestyje, Rotušės aikštėje, tačiau pastatas įtrauktas į kultūros paveldo sąrašą, todėl esminės rekonstrukcijos negalimos. Tačiau kai ką patobulinti galime, todėl rengiame projektus, pagal kuriuos planuojame rekonstruoti galerijos erdves. Kiek tam prireiks lėšų, dar neaišku. Tačiau tikimės jų gauti ir iš valstybinių, ir iš privačių šaltinių. Planuojame, kad kai kuriuos darbus pradėsime šiemet“, – sakė G.Česonis. Jo teigimu, po atnaujinimo galerijoje vyks vietinių ir užsienio fotomenininkų parodos, taip pat įvairūs susitikimai, konferencijos, debatai ir panašūs renginiai.

Ateities planuose – ir informacinis centras, kuriame būtų skleidžiamos žinios apie Kaune vykdomus meno projektus, čia kuriančius menininkus, čia galėtų veikti ir specializuotas knygynas. Kaip vieną svarbesnių savo užduočių G.Česonis nurodė ir tarptautinio festivalio „Kaunas Photo“ išsaugojimą laikinojoje sostinėje: „Šis festivalis žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Nesinorėtų, jog jis persikeltų ten, kur iškeliauja didžioji dalis dėmesio vertų projektų – į Vilnių. Bandysime to išvengti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius