Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Kauno viešasis logistikos centras pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu

Vyriausybė nusprendė Kauno viešojo logistikos centrui suteikti valstybei svarbaus ekonominio projekto statusą. Tai leis lengviau pritraukti jo įgyvendinimui reikalingas investicijas, efektyviau spręsti teritorijų planavimo ir žemės sklypų formavimo bei kitus projekto įgyvendinimo klausimus.
Viliamasi, kad Kauno prieigose įkurtas viešasis logistikos centras ženkliai prisidėtų prie regiono ekonomikos stiprinimo.
Viliamasi, kad Kauno prieigose įkurtas viešasis logistikos centras ženkliai prisidėtų prie regiono ekonomikos stiprinimo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno viešasis logistikos centras bus kuriamas Palemone ir Karmėlavoje. Darbai bus pradėti nuo Palemono, o ateityje Palemoną ir Karmėlavą turėtų sujungti geležinkelio vėžė. Kauno viešasis logistikos centras taps svarbia jungiamąja kelių, geležinkelių transporto tinklų grandimi, kuri įeis į bendrą Europos transporto tinklą. Tai leis išnaudoti Kauno regiono pramoninį, ekonominį ir socialinį potencialą.

Viešojo logistikos centro steigimas yra svarbus plėtojant intermodalinį transportą Lietuvoje ir integruojant Lietuvos logistikos centrus į Europos žemyne ir Baltijos jūros regione kuriamą transporto centrų tinklą. Planuojama, kad Kauno viešasis logistikos centras teiks krovinių krovos, sandėliavimo ir kitas logistikos paslaugas ne tik Kauno regiono įmonėms, bet ir tranzitinių krovinių vežėjams.

Planuojama, kad logistikos centras galėtų pradėti veikti jau 2013 m. pabaigoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius