-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 22

Klaipėdiečiai: narkotikų platinimo vietos - vieša paslaptis

Pietinėje miesto dalyje gyventi nesaugu. Tai parodė ką tik atlikta klaipėdiečių apklausa, kurią surengė savivaldybės tarybos narė ir kurios bauginančias išvadas ketvirtadienį pristatė merui bei tarybos nariams.
Klaipėdiečiai baiminasi dėl savo pačių ir vaikų saugumo.
Klaipėdiečiai baiminasi dėl savo pačių ir vaikų saugumo. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Lapkritį ir gruodį tarybos narė Lilija Petraitienė vykdė uostamiesčio pietinės dalies gyventojų apklausą, siekdama išsiaiškinti, ar žmonės jaučiasi saugūs savame mieste ir ar jie susiduria su narkotikų vartotojais. „Gyventojų atsakymai mane privertė kreiptis į savivaldybės tarybą, kad būtų imtasi rimtų prevencijos priemonių, kovojant su šiuo mūsų amžiaus maru, – sakė politikė.

Per du mėnesius apklausti 524 žmonės, gyvenantys I.Simonaitytės, Smiltelės, Budelkiemio, Mogiliovo, Markučių, Kuncų gatvių daugiabučiuose. 58 proc. iš jų teigė, jog jaučiasi nesaugūs dėl jų aplinkoje gyvenančių kvaišalų vartotojų ir platintojų ir konkrečiai įvardijo jų buveinių adresus.

Apklausos dalyviai tvirtino, jog prie prekybos centro „Akropolis“ nuo ryto iki vėlaus vakaro stovi automobiliai, kuriuose jauni vyrai prekiauja psichotropinėmis medžiagomis. Gyventojai įsitikinę, kad apie tai, kas vyksta prekybos centro prieigose, gerai žino ir jo šeimininkai, ir policija. Tai jau esanti vieša paslaptis.

Prekyba kvaišalais, klaipėdiečių teigimu, nuolat vyksta ir prie prekybos centro „Maksima“ Naikupės gatvėje, prie „Iki“ Vingio gatvėje, prie „Rimi“ Bandužių gatvėje. Respondentai taip pat nurodė, kad prekiaujama ir prie parduotuvių esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse, ten mėtosi švirkštai, nejaukiai jaustis verčia ir netoliese slankiojantys nuo narkotikų apsvaigę asmenys.

Narkotikų platinimo taškai esą sėkmingai veikia ir daugiabučiuose. Tačiau klaipėdiečiai nusivylę valdžia ir nebesitiki, kad kas nors pasikeis, tačiau bijo dėl savo pačių ir ypač dėl vaikų saugumo.

L.Petraitienė pasiūlė merui Vytautui Grubliauskui artimiausiu metu inicijuoti savivaldybės tarybos Kolegijos posėdį, kuriame kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovais apsvarstytų kritinę kriminogeninę situaciją mieste ir imtųsi visų būtinų priemonių užtikrinti bendruomenės narių saugumą. Politikė perdavė V.Grubliauskui sąrašą vietų, kurias nurodė apklausos dalyviai ir kuriose, jų teigimu, būriuojasi narkotikų platintojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius