-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 21

Klaipėdiečiams – kelionė laiku su grupe „Vairas“

Nors grupę „Vairas“ galima drąsiai vadinti scenos dinozaurais, ji stebina jaunatviškumu, energija ir naujais sumanymais.
Grupė „Vairas“
Grupė „Vairas“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Lapkričio 21 d. pajūrio publika tuo galės įsitikinti „Klaipėdos“ restorane.

Uostamiestyje jau pasiilgti svečiai atveš itin plačią programą, kuri atspindės visus grupės kūrybinius etapus.

Muzikantai įsitikinę, kad gerbėjams bus sunku nustygti prie staliukų jau po pirmųjų dainų akordų. „Į mūsų koncertus žmonės susirenka ne tam, kad sėdėtų“, – šypsojosi legendinio „Vairo“ vokalistas Edmondas Čivinskas.

Dainininkas bei jo bendražygiai – mušamųjų virtuozas Vytautas Mundinas, klavišininkas Rolandas Janušas ir gitaristas Juventas Radzys – su nostalgija prisimena „Klaipėdos“ restorano žydėjimo laikus.

„Kas galėtų nežinoti šios vietos pajūryje? Ne kartą teko čia lankytis, tačiau didelį autorinį grupės koncertą šioje vietoje rengiame bene pirmąsyk“, – pažymėjo muzikantai.

Klaipėdiečius „Vairas“ paragins pakeliauti laiku: skambės ir prieš kelis dešimtmečius sukurtos dainos, kurios daugeliui primins pašėlusius jaunystės laikus, ir pastarųjų metų kūryba.

2005-aisiais savo ketvirtąją kompaktinę plokštelę išleidęs „Vairas“ gerbėjams pagaliau ruošia naują rinkinį. Grupė kaskart atsakingai gludina savo įrašus, neskaičiuodama valandų pluša nuosavoje studijoje, kad skambesys džiugintų klausytojus.

„Gali būti, kad „Klaipėdos“ restorano publika galės įvertinti ir pačias „šviežiausias“ mūsų dainas. Tebūnie tai intriga“, – visų paslapčių neskubėjo atskleisti E.Čivinskas.

„Vairas“ gali pagrįstai didžiuotis vienos seniausiai gyvuojančių lietuviškų pop grupės statusu – kovo mėnesį iškilmingai švęs net 50 metų jubiliejų.

Muzikantų teigimu, grupės ilgaamžiškumo formulė paprasta: „Nepasukome lengviausiu keliu – visuomet grojome tik gyvai, todėl ir gerbėjų, kurie vertina mūsų užsidegimą ir sunkų triūsą, nestinga“.

Muzikantai nė nemėgintų skaičiuoti, kiek koncertų jau būta per 50 metų scenoje. Ji niekuomet nepabodo, nes kiekvienas pasirodymas yra vis kitoks.

„Nesame iš tų atlikėjų, kurie iš anksto sudaro dainų sąrašą ir „mechaniškai“ juo vadovaujasi koncerto metu. Mūsų pasirodymus visuomet lydi daug improvizacijos, nes atidžiai stebime publikos reakcijas. Pajuntame, kuomet po siautulingų šokių reikalingos kelios atokvėpio minutės, kad būtų galima toliau tęsti vakaro linksmybes“, – dėstė „Vairo“ muzikantai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius