Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 18

Klaipėdoje sulaikytas automobilių grobikas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus pareigūnai, vadovaujami komisaro Edmundo Tautavičiaus, savaitgalį atskleidė penkis nusikaltimus.

Įtariama, kad uostamiestyje senus automobilius „VW Golf“ šių metų pradžioje vogė aštuoniolikmetis klaipėdiškis Rolandas K.

Praėjusio penktadienio naktį policijos patruliai Klaipėdos centre pastebėjo ir bandė sustabdyti įtartiną seno modelio automobilį „VW Golf“, tačiau vairuotojas nesustojo ir bandė sprukti.

Miesto gatvėse prasidėjo gaudynės, į pagalbą buvo pasitelktos bemaž visos patrulių rinktinės pajėgos. Pareigūnų persekiojamas automobilis visais įmanomais būdais siekė pasprukti, todėl pavojingai manevravo, slidžiame kelyje dažnai keitė važiavo kryptį ir kėlė didelį pavojų kitiems eismo dalyviams.

Tačiau šešiems policijos patrulių ekipažams Baltijos prospekte pavyko folksvageną įsprausti į kampą, todėl vairuotojas vieno namo kieme nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į sniego pusnį bei nedidelį medelį. Iššokęs iš automobilio, vaikinas bandė dar bėgti, tačiau greitai buvo nutvertas.

Greitai išaiškėjo, kad jaunuolis nuo policijos patrulių spruko ne be priežasties. Pasirodo, minėtas automobilis tąnakt buvo pagrobtas iš vieno Šilutės plento kiemo, o sulaikytasis pasirodė esąs 1990 metais gimęs klaipėdiškis Rolandas K. Šį uostamiesčio gyventoją kriminalistai jau senokai įtarė grobiant mašinas, tik iki šiol vis nepavykdavo jo nutverti su įkalčiais.

Pradėjus tirti šį įvykį, greitai buvo gauta pakankamai svarių įrodymų, kad Rolandas šiemet uostamiestyje gali būti pagrobęs dar bent keturis (gal netgi ir daugiau) automobilius „VW Golf“. Prispaustas faktų, jis prisipažino įvykdęs minėtus nusikaltimus. Spėjama, kad jis mašinas grobė su keliais draugais, kurie šiuo metu ieškomi.

Visas mašinas Rolandas K. vogdavo norėdamas pasilinksminti, o vėliau palikdavo nuošaliose gatvelėse. Šiuo metu visi automobiliai rasti. Įtariamajam Klaipėdos apylinkės teismas skyrė griežtą kardomąją priemonę – suėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius