Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

Klaipėdos kiemai neįvažiuojami, butų valdos deklaruoja priešingai

Trečiadienį į „reidą“ po uostamiesčio gatves ir kiemus išsiruošę savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai pašiurpo: kiemai skendi pusnyse, kiemsargiai šaligatvių nebarsto, nes bijo supurvinti, o darbus kuruojančios butų valdos nemato reikalo teisintis.
Nidos gatvės gyventojai buvo itin vieningi.
Kai kurių gatvių kiemus, kaip ir pernai, valė patys gyventojai, suorganizavę talkas. / A.Kripaitės nuotr.

Nuo ryto situaciją miesto gatvėse ir kiemuose tikrinę specialistai tokio žygio ėmėsi gavę skundų iš gyventojų. Be to, kaip teigė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, kartojosi praėjusių metų scenarijus: butų valdos protokolavo darbus, kurių realiai neatliko. Už juos savivaldybė moka atskirai.

„Gruodžio šeštą dieną buvo duotas leidimas butų valdoms organizuoti darbus ir nukasti kiemus, bet iki šiol praktiškai tik vieną kartą buvo valyta, o kai kur ir visai nevalyta. Savo atskaitose butų valdos deklaruoja apie nuveiktus darbus, o realiai kartojasi praeitų metų vaizdas, tad dabar aišku, kad teismuose mes esame ne veltui“, – apie sukčiavimo atvejus kalbėjo I.Šakalienė.

Anot jos, šiais metais finansavimo savivaldybė nesumažino, o lėšos kiemų valymui apskaičiuotos pagal šiandien galiojančių sutarčių su paslaugų teikėjais įkainius. 2009-2010 m. važiuojamosios dalies asfaltbetonio valymas kainavo nuo 0,66 iki 1,99 lt. už  100 kv. metrų. Lyginant dviejų metų įkainius, matyti, kad šiemet jie padidėjo: pernai valymas kainavo apie 0,85 Lt.  už 100 kv. metrų, šiemet jau 1,90 lt.

Kiemai išvalyti tik protokoluose

Specialistai aplankė „Pempininkų valdų“ kiemus. Pagal duotus adresus, pateiktus atliktų darbų protokoluose, buvo nurodyta, kad kiemuose jau baigiami valymo darbai, o kai kur jau ir baigti. Tačiau specialistams atvykus į Baltijos prospekto kiemus paaiškėjo, kad dauguma jų nevalyti visiškai: klimpo automobiliai, kiemai skendėjo šiukšlėse. Prie Baltijos pr. 91 namo neapsikentę gyventojai apsitvarkė patys.

Pasak I.Šakalienės, kiemsargiai apie pabarstymą druska ar smėliu nieko negirdėję. Sulaukta ir absurdiškų komentarų, esą jiems nesinori purvinti šaligatvių. Netikėtai žiemos užklupti „Pempininkų valdų“ darbuotojai aiškino, neva dar iki šiol neturintys sutarčių su valymo techniką teikiančia įmone, todėl ir negali valyti, o ataskaitoje savivaldybei buvo parodyta, kad jau praėjusią savaitę darbai buvo padaryti.

„Buitis be rūpesčių“ Smiltelės gatvių kiemų, kurie deklaruoti kaip sutvarkyti, taip pat nevalė. Padoresnė padėtis, pasak specialistės, buvo keliuose Budelkiemio gatvės kiemuose.

Vaikams vėlavo maistas

Prasčiausia situacija Šiauriniame miesto rajone. Kai kurie Kretingos gatvės kiemai buvo valomi tik po savivaldybės specialistų vizito. Šiame rajone esantis darželis buvo neįvažiuojamas, jo laiku nepasiekė maistas mažyliams.  Mažiausia pastabų sulaukė „Vitės“ valdos, kurioms priklausantys kiemai buvo valomi mechanizuotai. Kai kur ir patys gyventojai buvo raginami valyti kiemus.

„Tikimės, kad kad butų valdos nedeklaruos tų teritorijų kaip savo darbo vaisių“, – vylėsi I.Šakalienė.  Priekaištų sulaukė ir įmonė „Klaipėdos želdiniai“, kuri rūpinasi pagrindinių gatvių, šaligatvių bei stotelių prieigų valymu. Įmonė „neišlaikė“ rankinio valymo egzamino – nenuvalyti dauguma Minijos bei Kretingos gatvių šaligatvių, nepabarstyti takai. Mechanizuoto valymo trūkumu skundėsi Šiaurinės  miesto dalies, Melnragės, Tauralaukio rajonų, Pilies ir Žvejų gatvių gyventojai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius