-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 22

Klaipėdos konservatoriui Nagliui Puteikiui pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo

Uostamiesčio konservatorių vadovui ir Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio vadovui Nagliui Puteikiui Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus dėl teismo sprendimo nevykdymo.
Naglis Puteikis.
Naglis Puteikis / 15min.lt nuotr.

N.Puteikis į teisėsaugos akiratį pateko jo vadovaujamam padaliniui atsisakius derinti Klaipėdoje įstrigusį detalųjį projektą, kurio reikėjo norint Klaipėdos centre iš stiklo ir betono statyti daugiaaukščių pastatų kompleksą. Vyriausiasis administracinis teismas paminklosaugininkus buvo įpareigojęs projektą suderinti, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Teismo sprendimas buvo galutinis ir neskundžiamas, jį reikėjo vykdyti. Tai pamiršęs N.Puteikis užsitraukė įtarimus – STT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jo veiklos“, – sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Giedrius Danėlius.

Neatskleidęs tyrimo eigos G.Danėlius pasakė, kad teismo sprendimo nepaisęs konkretus valdininkas jau nustatytas, bet įtariamųjų, dėl įvairiausių priežasčių stabdžiusių projektą, gali būti ir daugiau.

Anot dienraščio, N.Puteikį ir jo pavaldinius galėjo įklampinti centrinėje Klaipėdos Herkaus Manto gatvėje numatyta daugiaaukščių pastatų komplekso statyba. Šioje vietoje bendrovė „Investicijų kvadrantas“ sumanė statyti gyvenamąsias ir administracines patalpas iš stiklo ir betono, prieš tai nugriovusi senąjį kino teatro „Vaiva“ pastatą.

Tačiau N.Puteikio vadovaujami paveldosaugininkai atsisakė derinti projektą, teigdami, kad čia atsiradę stikliniai pastatai subjaurotų istorinę vietą, kurioje stovėjo pirklių namai, kitos patalpos.

Verslininkai skundėsi, jog paminklosaugininkai, atsisakę derinti Klaipėdos savivaldybės tarybos ir kitų institucijų patvirtintą projektą, sustabdė 24 mln. litų investiciją – jie patyrė nemažų nuostolių.

„Vyriausiasis administracinis teismas paveldosaugininkus įpareigojo suderinti projektą pagal išduotas sąlygas, tačiau jų mums niekas nepateikia. Kaip mums vykdyti sprendimą?“, – teisinosi N.Puteikis.

Jis stebėjosi, kodėl įtarimai jam pareikšti kaip privačiam asmeniui: „Juk ne aš vienas priimu sprendimus – stiklinių pastatų statybai istorinėse miestų vietose nepritaria visi KPD specialistai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius