Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Klaipėdos politikams siūloma trečdaliu susimažinti kanceliarines išmokas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija siūlys politikams trečdaliu susimažinti vadinamąsias kanceliarines išmokas. Merui ir vicemerui šias išmokas norima mažinti perpus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Uostamiesčio savivaldybės administracija pranešė, kad rengiamas sprendimo projektas tarybos nariams per mėnesį mokėti 700 litų, o komisijų ir komitetų pirmininkams – po 840 litų kanceliarinėms išlaidoms padengti.

Šiuo metu Klaipėdos miesto tarybos nariai kas mėnesį su jų veikla susijusioms pašto, ryšio paslaugoms apmokėti bei kanceliarinėms priemonėms pirkti gauna 1000 litų išmokas. Komisijų ir komitetų pirmininkai – po 1200 litų.

„Įvertinus susidariusią finansinę situaciją ir biudžeto galimybes siūlome nustatyti kitus išmokų dydžius. Turime solidarizuotis su tauta“, – pranešime spaudai cituojama savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Aldona Špučienė.

Taip pat siūloma dar perpus mažinti ir išmokų dydį tiems tarybos nariams, kurie dirba savivaldybės administracijoje. Tai meras, vicemerai bei mero patarėjas. Šie politikai gali nemokamai naudotis kabinetu, telefonu, gauna kanceliarinių priemonių kasdieniam darbui.

„Tačiau jie yra ir tarybos nariai, o tarybos narių darbas nesibaigia posėdžiu. Jiems reikia važiuoti pas rinkėjus, susitikti su jais, o tam nei merui, nei vicemerams administracija lėšų neskiria. Patvirtinus mūsų siūlymą jie gautų apie 300 litų per mėnesį išlaidoms, susijusioms su tarybos nario pareigomis, apmokėti“, – aiškino A.Špučienė.

Dabar mokamų kompensacijų dydį taryba nustatė pernai liepą.

Sutaupytos lėšos greičiausiai būtų panaudotos socialinėms paslaugoms finansuoti.

Siūlomą sprendimo projektą taryba svarstys vasario 26-27 dienomis vyksiančiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius