Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 09

Kontrolieriai tyčiojosi iš užsienio svečių

Vilniuje viešėję Didžiosios Britanijos piliečiai ilgam prisimins kelionę autobusu – sostinės bilietų kontrolieriai juos apstumdė, laužė rankas ir atėmė daiktus.
Kontrolieriai
Kontrolieriai / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, grįžę į namus anglai kreipėsi į Lietuvos ambasadą Jungtinėje Karalystėje ir pranešė, kokį įspūdį jiems paliko viešnagė Lietuvos sostinėje.

Sutuoktiniams kelionę aptemdė susidūrimas su viešojo transporto kontrolieriais. Nusipirkę du bilietus turistai įsėdo į 2-ojo maršruto autobusą, važiuojantį Vilniaus oro uosto link. Bilietus turinti pora nežinojo, jog juos reikia pažymėti. Į autobusą įlipę kontrolieriai nesigilino, jog turistai nežino, kokiu būdu žymimi bilietai ir kad apskritai tai reikia daryti. Su Didžiosios Britanijos piliečiais jie elgėsi šiurkščiai, neleido nieko paaiškinti, apstumdė, netgi užlaužė rankas ir reikalavo tuoj pat susimokėti baudą. Išsigandę, kad pavėluos į lėktuvą, užsieniečiai nutarė neieškoti teisybės. Jie susimokėjo baudą ir kuo greičiau išnešė kailį iš Europos kultūros sostinės.

Grįžę į namus britai kreipėsi į Lietuvos ambasadą Jungtinėje Karalystėje. Iš ambasados įvairioms institucijoms siųstame laiške apgailestaujama, kad tokie įvykiai gali būti dažni ir „Vilniui – Europos kultūros sostinei 2009“ nedaro garbės.

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Juozas Gedvilas aiškino, kad apie šį incidentą jis išgirdo visai neseniai, ir sakė, jog šio įvykio aplinkybes aiškinsis savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius