Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Kraustynės: įmonės renkasi mažesnius biurus

Uostamiesčio įmonės atsisako prabangių nemažą plotą užimančių biurų ir leidžiasi į mažesnių patalpų paieškas.
Anot nekilnojamojo turto brokerių, pastarosiomis savaitėmis didesni biurai tuštėja.
Anot nekilnojamojo turto brokerių, pastarosiomis savaitėmis didesni biurai tuštėja. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

„Antrą savaitę pastebiu, kad sparčiai tuštėja komercinės patalpos. Tiesa, prekybinėms patalpoms tai negalioja, tačiau biurams – taip. Įmonės išsikelia, ieško mažesnių patalpų, nes nori sumažinti sąnaudas arba kreipiasi į to paties biuro savininkus, kad šie sumažintų nuomos kainą“, – „15min“ sakė bendrovės „Ober-Haus“ Klaipėdos regiono komercinio nekilnojamojo turto brokeris Jonas Butkus.

Pasak jo, anksčiau mažomis patalpomis buvo laikomi 40 kv. m. biurai, dabar paklausiausios 20-30 kv.m. ploto patalpos. „Dabar svarbu, kad patalpos būtų tvarkingos, geros, jos gali būti net ir 15 kv. metrų ploto“, – sakė J.Butkus.

Pastaraisiais mėnesiais uostamiestyje pakito ir biurų nuomos kaina. Anot nekilnojamojo turto brokerio, per tris-keturis mėnesius bet kokių biurų nuomos kaina nukrito bent 5 Lt už kvadratinį metrą. „Pigiausiai dabar galima gauti vadinamąjį B klasės biurą, o tai yra tiesiog tvarkingos patalpos, be kondicionierių ir prabangos. Tokio biuro nuoma atsieitų 11-12 lt už kv. metrą. Žinoma, patalpos būtų ne centrinėje miesto dalyje, ne itin lengvai randamoje vietoje, ne prie pagrindinės gatvės, jos būtų maždaug tarp Šilutės plento ir Taikos prospekto. Didesnės, prabangesnės patalpos kainuotų apie 35 lt už kv. metrą. Palyginimui - anksčiau K ir D centre biuro nuoma siekė ir 45 lt už kv. metrą“, – pasakojo J.Butkus.

Nekilnojamojo turto specialistai nepastebėjo, kad automobilių stovėjimo apmokestinimas iš senamiesčio itin vytų čia įsikūrusias bendroves. Anot brokerio, jei bendrovė nori būti matoma ir lengvai randama, jai tiesiog nėra kur keltis.

Pasak J.Butkaus, nėra grėsmės, kad šiuo metu statomi nauji biurų pastatai būtų tušti. „Yra įmonių, kurios suinteresuotos keltis į naujas patalpas, nes naujas pastatas atkreipia dėmesį. Pavyzdžiui, yra daug norinčių keltis į naują burės formos pastatą prie „Vėtrungės“, tik ne visi įperka“, – sakė brokeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius