Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 18

Kubilius: nesutarimai dėl maršruto neturi stabdyti elektros tilto tiesimo

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius nuvykęs į Švediją dar kartą pažymėjo būtinybę kuo greičiau pradėti įgyvendinti Švedijos – Baltijos šalių elektros jungties projektą.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Nesutarimai dėl maršruto negali stabdyti šio visam regionui svarbaus projekto“ – pabrėžė Lietuvos premjeras. Švedijos vicepremjerė, Ūkio ir energijos ministrė patvirtino neabejojanti šio projekto reikalingumu ir pažymėjo, kad elektros tiltas turėtų jungti atvirą ir vieningą Šiaurės šalių elektros rinką (Nord Pool) su tokia pačia Baltijos šalių rinka.

Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas pastebėjo, kad po Ignalinos AE uždarymo iki 50 proc. elektros energijos Lietuvoje bus parduodama laisvai, o bendros Baltijos šalių elektros rinkos sukūrimas yra ir Lietuvos prioritetas.

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pakvietė Švedijos Ūkio ir energetikos ministrę Maud Olofsson į kovo 9 d. Vilniuje organizuojamą daugiašalį apskrito stalo susitikimą, skirtą vieningos Baltijos šalių elektros rinkos sukūrimui ir integravimui į ES elektros rinką, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius