Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 22

Kyšio ėmimu įtariamas Vitas Matuzas piktinasi STT darbo metodais

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnamas tebeįtariant Vitą Matuzą gavus 55 tūkst. litų už tai, kad šis Seimui pateiktų su alkoholiu, akcizais ir pinigų plovimu susijusias įstatymo pataisas bei už jas balsuotų, Seimo narys išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigia esąs šokiruotas dėl to, kaip vyksta ikiteisminis tyrimas.
Vitas Matuzas
Vitas Matuzas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nesiimu vertinti STT darbo metodų, bet, kaip ir daugelis žmonių, esu šokiruotas faktų, kad žiniasklaidai selektyviai pateikiama ikiteisminio tyrimo medžiaga; kad į viešumą patenka liudijimai apie „Matuzo byloje“ apklausiamų liudytojų patiriamą spaudimą, kai jie yra verčiami liudyti prieš mane; kad teismo sprendimu nustatyta, jog STT pažeidė įstatymus laikydami areštinėje verslininką Andrių Romanovskį; kad be jokių įrodymų ir teismo esu vadinamas kyšininku, nusikaltėliu ir pan. Dar Seime, svarstant klausimą dėl mano, kaip Seimo nario, teisinės neliečiamybės panaikinimo, sakiau, kad esu nekaltas ir nesutinku su man inkriminuojamais kaltinimais“, – teigia V. Matuzas.

Pranešime spaudai jis teigia neįkūręs jokio paramos ir labdaros fondo ir nekontroliavęs paramos ir labdaros fondo „Paramos iniciatyvos“ veiklos, negavęs jokios asmeninės neteisėtos materialinės naudos iš jokio fondo ir neėmęs kyšio nei iš verslininko A. Romanovskio, nei iš kito asmens ar organizacijos.

V. Matuzas piktinasi, kad „gerus fondo darbus norima pateikti visuomenei kaip kažkokią kriminalinę veiklą“, o jį patį „demonizuoti“.

Žiniasklaidos informaciją, kad už pinigus buvo rengti įstatymų projektai, Seimo narys vadina „piktybišku pramanu, siekiant kompromituoti visas Seimo politines partijas, ypač TS-LKD“.

V. Matuzas atkreipia dėmesį, kad akcizų įstatymo pataisų, kurios įteisino cigarečių kainos nurodymą ne ant banderolių, o ant cigarečių pakelių, pirminis autorius ir siūlytojas buvau ne jis, bet asociacija „Investuotojų forumas“, o įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo buvo siūloma atsisakyti visiško alkoholio reklamos draudimo, pasirašė dar 13 Seimo narių.

Seimo narys tvirtina, kad artėjant Seimo rinkimams vadinamąja „Matuzo byla“ manipuliuos politiniai oponentai, todėl priėmė sprendimą sustabdyti savo narystę partijoje.

STT pareigūnai įtaria, kad V.Matuzas galėjo už atlygį parengti Akcizų, Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos bei Alkoholio kontrolės įstatymo projektus. Pastarasis įstatymo projektas sukėlė daugiausiai diskusijų, nes juo pasiūlyta atidėti visišką alkoholio reklamos draudimą.

Įtariama, kad už projektus mokėjo 25 paras už grotų praleidęs lobistas Andrius Romanovskis.

Kaip, remdamasis šaltiniais, skelbė Delfi.lt, 55 tūkst. Lt dydžio kyšis V.Matuzui per kelis kartus esą buvo duotas ne tiesiogiai, o kaip parama parlamentaro kontroliuojamam Labdaros ir paramos fondui. STT įtaria, kad dalis pinigų – apie 33 tūkst. Lt – buvo išgryninta ir atiduota V.Matuzui.

Dėl šios istorijos nemalonumai gresia ne tik A.Romanovskiui bei V.Matuzui, bet ir vienos asociacijos prezidentui bei privačios bendrovės korporatyvinių reikalų vadovui. A.Romanovskis viešai stebėjosi, kodėl pareigūnai labdarą laiko kyšiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius