Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29

Lenkų rinkimų akcijai atstovaujantis Seimo narys Jaroslavas Narkevičius siūlo steigti Lentvario savivaldybę

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) atstovaujantis Seimo narys Jaroslavas Narkevičius siūlo steigti naują – Lentvario – savivaldybę.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Jis parengė ir Seime įregistravo tai numatančias Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisas.

J.Narkevičiaus teigimu, tai, kad Lentvaris dabar yra Trakų rajono savivaldybės dalis, neatitinka miesto ir jo gyventojų poreikių, neleidžia efektyviai spręsti kylančių socialinių bei ekonominių klausimų.

„Priklausymas Trakų rajonui sąlygoja nepakankamą Lentvario – didžiausios rajono gyvenvietės pagal gyventojų skaičių – reprezentaciją rajono lygmenyje sprendžiant gyvenvietei aktualias ekonomines bei socialines problemas. Tas yra suprantama ir apspręsta Trakų kaip istorinės ir svarbią reikšmę Lietuvos valstybingumui turinčios vietovės statuso“, – teigia parlamentaras.

Anot jo, „Lentvario miestas yra jau susiformavęs administracinis teritorinis darinys, turintis savarankišką susisiekimo infrastruktūrą“, gerai organizuotą švietimo įstaigų tinklą, 1949 metais Lentvariui buvo suteiktos miesto teisės.

„Miestas turi savo herbą bei tradicinius “amatus„, vienas kurių – kilimų, garsių visoje Lietuvoje ir net užsienyje, gamyba“, – tvirtino J.Narkevičius.

Anot jo, atskiros Lentvario miesto savivaldybės suformavimo projektas taip pat grindžiamas sėkminga Elektrėnų, buvusios Trakų rajono gyvenvietės, miesto savivaldybės patirtimi.

Liepos pabaigoje kitas Seimo narys – konservatorius Paulius Saudargas – pateikė to paties įstatymo pataisą, pagal kurią siūloma Lentvarį iš Trakų rajono savivaldybės perduoti Vilniaus miesto savivaldybei.

P.Saudargo tvirtinimu, jungtis prie Vilniaus pageidauja patys Lentvario gyventojai, sutinka ir Vilniaus miesto savivaldybė, tik kelią tokiai iniciatyvai anksčiau yra užkirtusi Trakų rajono savivaldybė.

Pasak P.Saudargo, apie 80 proc. Lentvario gyventojų dirba Vilniuje, tačiau jų mokamas gyventojų pajamų mokestis yra įskaitomas į Trakų rajono savivaldybės biudžetą, o šią savivaldybę parlamentaras sako Lentvariui skiriant nepakankamai dėmesio.

Statistikos departamento duomenimis, Lentvaryje gyvena kiek daugiau nei 11 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius