Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 26

Lietuva drauge su kitomis ES šalimis seka socialinių neramumų plitimą

Lietuva drauge su kitomis Europos Sąjungos (ES) narėmis seka galimą socialinių neramumų plitimą.
Riaušininkai žiauriai sudaužė važiuojantį automobilį.
Riaušininkai žiauriai sudaužė važiuojantį automobilį. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip ES naujienų portalui euobserver.com sakė neįvardytas Lietuvos diplomatas, Lietuva šiuo metu renka „visą įmanoma informaciją apie panašius įvykius kitose šalyse narėse“ ir ja dalijasi su „suinteresuotomis“ šalimis: Estija, Prancūzija, Vokietija ir Latvija.

„Intensyvius keitimasis informacija“ esą taip pat vyksta tarp Baltijos šalių ir Lenkijos.

Diplomatas neatmetė naujų demonstracijų Lietuvoje galimybės, tačiau išreiškė viltį, jog riaušių kaip sausio 16–ąją Vilniuje bus išvengta.

„Dėl prastėjančios ekonominės padėties ir dėl to kylančių problemų, panašių susibūrimų galimybė išlieka, tačiau mes tikimės, kad riaušės nepasikartos“, – diplomatą cituoja naujienų portalas.

Pasak euobserver.com, vyriausybėms susiduriant su sunkumais skolinantis pinigų bei trumpinant socialinių programų biudžetus, socialinių neramumų plitimo klausimas ES darbotvarkėje įgauna vis daugiau svorio.

„Esama susirūpinimo. Taip pat ir ES. Tai vienas didžiausių iššūkių pavasario Europos Tarybai“, – kalbėdamas apie kartą per ketvirtį vykstantį Europos Vadovų Tarybos susitikimą naujienų portalui sakė neįvardytas aukštas ES pareigūnas.

Pasak kito euobserver.com kalbinto pareigūno, šalių narių nuolatinių atstovybių ES vadovai diskutuoja ir „nuolatos gauna naujausią informaciją“ šiuo klausimu, tačiau tam, kad būtų išsiaiškinta, ar riaušės yra „socialinės tendencijos dalis“, ar opozicijos manipuliacijos, esą reikalinga daugiau informacijos.

Socialinių neramumų plitimo Europoje grėsmę ES narėse imta stebėti po to, kai Graikijoje, Latvijoje, Bulgarijoje, Lietuvoje bei ES nepriklausančioje Islandijoje įvyko vyriausybių veiksmais krizės akivaizdoje nepatenkintų piliečių susidūrimai su policija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius