Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 12

Lietuvoje duris atvers Omano Sultonato garbės konsulatas

2014 m. sausį Vilniuje duris atvers Omano garbės konsulatas. Omanas – pirmoji arabų valstybė, steigianti konsulatą mūsų šalyje, jo garbės konsule paskirta Boleta Senkienė. Jos teigimu, konsulatas padės efektyviau plėtoti tarpvalstybinius ekonominius ir kultūrinius santykius ne tik su Omanu, bet ir kitomis greta Persijos įlankos įsikūrusiomis valstybėmis.
Omano garbės konsulė Boleta Senkienė
Omano garbės konsulė Boleta Senkienė / Komunikacijos agentūros nuotr.

„Konsulatas padės užmegzti abipusius artimesnius santykius su visomis Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalimis (angl. GCC, Gulf Cooperation Council) – Omanu, Bahreinu, Jungtiniais Arabų Emyratais, Kataru, Kuveitu ir Saudo Arabija. Būsime atviri tiek verslo atstovams, ieškantiems partnerių šiame regione, tiek visiems kitiems suinteresuotiesiems, turintiems idėjų, kaip plėtoti kultūrinį bendradarbiavimą“, – sako Omano garbės konsulė Lietuvoje.

Sausį duris atversiančiame konsulate dirbs keturių žmonių komanda. B. Senkienės teigimu, konsulato steigimo darbai vyksta nuo rugsėjo, ir jau gauti visi reikalingi oficialūs patvirtinimai iš Omano pareigūnų. Sausį konsulato veikla, konkretūs uždaviniai, tikslai ir vizija bus plačiau pristatyti visuomenei. Omano garbės konsulė Lietuvoje pažymi, kad Omano atstovai jau kurį laiką aktyviai reiškė norą kurti konsulatą Lietuvoje.

„Omanas mato didelių perspektyvų bendradarbiavime su mūsų šalies įmonėmis. Omano pagrindinis eksportas – nafta, tuo tarpu didžiąją dalį būtiniausių prekių ir paslaugų ji importuoja. Todėl mūsų prekės ir paslaugos, taip pat mokslo pasiekimai, informacinių technologijų naujovės Omaną labai domina. Pavyzdžiui, informacinių ryšių technologijų srityje jau kurį laiką vyksta sėkmingas bendradarbiavimas. Esame tikri, kad Omaną ir kitas Persijos įlankos šalis domins ir kitos lietuvių prekės ir paslaugos“ , – sako B. Senkienė.

B. Senkienė, paskirta Omano Sultonato garbės konsule Lietuvoje, yra asociacijos „INFOBALT“ eksporto ir investicijų vadovė. Ši asociacija jau keletą metų palaiko aktyvius santykius su Omanu ir padeda Lietuvos įmonėms įžengti į Omano rinką.

Omano Sultonate nuo 2010 m. Lietuvos garbės konsulo pareigas eina Jo Ekscelencija Anees Issa Al Zadjali.

Omanas, oficialiai vadinamas Omano Sultonatu, yra valstybė Artimuosiuose Rytuose, kurios sostinė – Muskatas. Joje gyvena apie 3,314 mln. gyventojų, o jos teritorija yra maždaug 5 kartus didesnė už Lietuvą. Omano vadovas – Jo Didenybė Sultonas Qaboos bin Said al Said. Šalis įeina į Arabų bendradarbiavimo tarybą, kuri 2008 metais sukūrė bendrąją rinką, jungiančią šešias Arabų valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius