Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 17

Lietuvoje minima Pasaulio lietuvių vienybės diena

Lietuvoje sekmadienį minima Pasaulio lietuvių vienybės diena.
Lietuvos vėliava
Lietuvos vėliava / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiandien, Pasaulio lietuvių vienybės dieną, mintyse ištieskime ranką kiekvienam tautiečiui šioje planetoje. Kad ir kur šiuo metu esame, mus visus jungia ir vienija Lietuva – mūsų bendra Tėvynė“, – spaudos tarnybos išplatintame sveikinime sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sekmadienį kartu su Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke Dalia Henke atidengė stogastulpį Užugiryje, Ukmergės rajone.

Sveikindama susirinkusiuosius parlamento vadovė džiaugėsi tautiečių vienybe, peržengiančia kasdienybės rėmus. „Kartais mums, gyvenantiems čia, atrodo, kad jūs esate kažkur toli, kad mes gyvename savo reikalais, o jūs – savo. Bet iš tiesų taip nėra. Kiekvienas gyvename bendromis mintimis ir kiekvienas galvojame apie savo gražią, nuostabią šalį – Lietuvą“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Atidengtas stogastulpis – Pasaulio lietuvių bendruomenės dovana prezidento Antano Smetonos gimtajam kraštui, pranešė parlamento vadovės biuras. Stogastulpio autorius – Kolumbijos lietuvių bendruomenės pirmininkas tautodailininkas Aleksas Eugenijus Kulvietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius