-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 31

Lietuvoje sninga, vakarinėje dalyje stipriai pusto

Naktį snigo vakarinėje Lietuvos dalyje, stipriai pustė. Prisnigta nuo 5 iki 20 cm. Likusioje šalies dalyje snyguriavo ir pustė pažeme.
Snieguotas kelias
Snieguotas kelias / 15min.lt/Gedimino Gasiulio nuotr.

Šiuo metu sninga Klaipėdos, Tauragės, Telšių ir Šiaulių apskrityse, čia stipriai pusto. Kituose šalies rajonuose tik vietomis snyguriuoja, tačiau visur pusto pažeme.

Eismo sąlygos magistraliniuose ir krašto keliuose patenkinamos. Kur stipriau sninga ir pusto, pagrindinių kelių dangos pasidengusios nestoru sniego sluoksniu, vietomis prispaustu sniegu, yra provėžų. Taip pat vietomis dėl pustimo susidarė sniego liežuviai. Čia keliai valomi, pavojinguose ruožuose ir barstomi. Eismo sąlygos čia sudėtingesnės. Kitur pagrindinių kelių dangų būklė įvairi, yra šlapių, padengtų šlapiu sniegu su nedidelėmis provėžomis. Čia eismo sąlygos patenkinamos.

Klaipėdos ir Tauragės apskrityse apie 40, Telšių ir Vilniaus apskrityse iki 30 procentų rajoninių kelių sunkiai išvažiuojami. Kauno, Marijampolės ir Panevėžio apskrityse yra 10-20 procentų rajoninių kelių sunkiai išvažiuojami. Pradėti valyti ir šie keliai. Čia kelių būklė pagerės tik įdienojus. Likusioje Lietuvos dalyje rajoniniai keliai padengti privažinėtu sniegu, vietomis susiformavęs ledas, slidūs yra provėžų. Eismo sąlygos šiuose keliuose sudėtingos.

Kaip pranešė naujienų portalo 15min.lt žurnalistas Gediminas Gasiulis, sudėtingos važiavimo sąlygos ir netoli Biržų. Čia kelius padengęs iki 20 centimetrų sniego sluoksnis, susidaręs ledas.

Apsemti ir apledėję kai kurie Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje esančių rajoninių kelių ruožai. Bendras tokių kelių ruožų ilgis apie 7 km. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas. Dėl tikslesnės informacijos prašome kreiptis į Šilutės ir Tauragės kelių tarnybas.

Daugiau informacijos apie orus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius