Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 19

Lietuvos gyventojų nuotaikos pesimistinės

Tai paaiškėjo tyrimų bendrovei RAIT atlikus Lietuvos gyventojų apklausą gegužės, birželio bei liepos mėnesiais.
Lietuvos gyventojų nuotaikos – pesimistinės
Lietuvos gyventojų nuotaikos – pesimistinės. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kiekvieną mėnesį buvo apklausta 1000 Lietuvos gyventojų.

„Vartotojų nuotaikos indeksas (VNI) matuoja vartotojų gyvenimo kokybės, materialinės padėties bei vartojimo pokyčius. Šis indeksas atskleidžia ne tik kaip pasikeitė vartotojų padėtis, elgsena, bet ir kokie jų ateities lūkesčiai“, – teigia RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Šių metų gegužės mėnesį vartotojų nuotaikos indeksas buvo neigiamas ir siekė -27. Tai reiškia, kad tuo metu 27 proc. buvo daugiau neigiamai nei teigiamai nusiteikusių žmonių. Birželį neigiamos nuotaikos kiek prislopo ir VNI padidėjo iki -21, tačiau liepą vėl nukrito iki buvusio lygio ir siekė -26.

Tyrime pastebėta, kad pesimistiškiausios nuotaikos vyravo tarp vyresnių bei mažesnes pajamas gaunančių didmiesčių gyventojų.

„Tai, kad liepą Vartotojų nuotaikos indeksas nukrito, atspindi ir vartojimo mažėjimą, ir žmonių pesimistines nuotaikas dėl ateities. Tiek žmonių elgsena, tiek nuotaikos tiesiogiai susijusios ir su tuo, ką jie girdi ir mato aplinkui. Kai žmonės pradės girdėti džiugesnes, pozityvesnes žinias, gerės jų nuotaika ir lūkesčiai, o paskui po truputį keisis ir vartotojų elgsena“, – situaciją komentuoja I.Nausėdienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius