Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 19

„Lietuvos skautija“ šiemet aktyvins bendradarbiavimą su tautinėmis bendrijomis bei išeiviais ir plėsis didmiesčiuose

„Lietuvos skautija“ šiemet aktyvins bendradarbiavimą su tautinėmis bendrijomis ir Lietuvos išeiviais skautais Australijoje, Anglijoje ir Jungtinėse Valstijose, o taip pat planuoja plėtrą šalies regionuose, tokius ateities planus BNS pranešė didžiausios skautiškos organizacijos Lietuvoje vadovė.
Žemaitijos skautai pradėjo stovyklų sezoną
Skautų vėliava

Ieva Žilinskienė pabrėžė, kad taip pat daug dėmesio šiemet bus skiriama Skautų judėjimo metų minėjimo pasiruošimui.

„Norime įtraukti tautines bendrijas į skautišką judėjimą“, – šeštadienį BNS sakė Lietuvos skautijos, priklausančios Pasaulinės skautų judėjimo organizacijai (WOSM), vadovė. Šios organizacijos vadovai šeštadienį Vilniuje rinkosi į „Lietuvos skautijos“ vadovų suvažiavimą.

Pasak I.Žilinskienės, organizacijos tikslas – kad iki 2018 metų jaunimo padaugėtų iki 2,5 tūkst.

„Šiais metais tiek ir turime iš viso visų narių – ir jaunimo, ir suaugusių, bet mes norime plėstis ir orientuojamės į plėtrą šalies regionuose ir ypatingai didmiesčiuose – Kauno, Klaipėdos ir Alytaus miestuose. Kaune turime 90, o Klaipėdoje ir Alytuje po 70 narių. O pavyzdžiui, Tauragės regione yra apie 250 narių. Didmiesčiai pas mus yra visada problema, nes ten vaikai ir jauniai turi neformalaus ugdymo didelę pasiūlą, todėl regionuose mes esame stipresni, turime daugiau skautaujančių vaikų“, – tvirtino organizacijos „Lietuvos skautija“ vadovė.

Pasak I.Žilinskienės, šis „Lietuvos skautijos“ skautų vadovų suvažiavimas yra 21-as. Jame dalyvavo apie 280 skautų vadovų.

2018 metus, kada bus švenčiamas Lietuvoje skautų 100-metis, Seimas yra paskelbęs Skautų judėjimo metais.

I.Žilinskienė tikisi, kad iki to laiko „Lietuvos skautijos“ narių padaugės iki 4–5 tūkst. Jos duomenimis, iš viso Lietuvoje veikia 11 skautiškų organizacijų, kuriose skautų yra apie 5–6 tūkstančiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius