Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

Liškiavos kultūros centras kratosi dovanojamų pinigų

Pusę amžiaus JAV gyvenusi, o dabar Druskininkuose apsistojusi 78 metų Pranė Mockūnienė jau visą mėnesį siūlo tūkstantį litų Liškiavos kultūros centrui, bet nesulaukia jokio atsako.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tūkstančio litų užtektų išleisti lankstinukams apie baroko šedevru vadinamą Liškiavos vienuolyno pastatų kompleksą, rašo „Lietuvos rytas“.

Į šį itin gausiai užsienio turistų lankomą architektūros ansamblį P.Mockūnienė dažnai atveža savo svečius iš įvairiausių pasaulio kraštų ir kiekvieną kartą pasigenda informacijos.

Užsieniečiai veltui blaškosi norėdami sužinoti daugiau: stenduose surašytos tik restauravimo ir aplinkos sutvarkymo fundatorių pavardės.

P.Mockūnienė vienuolyno patalpose įsikūrusiam centrui pasiūlė išleisti lankstinuką ir išgirdo, jog tam nėra numatyta lėšų.

Moteris pasišovė sumokėti už pirmąjį lankstinukų tiražą ir pati organizuoti jo spausdinimą trimis kalbomis: anglų, lenkų ir lietuvių. Ji paprašė tik atsiųsti tekstą, kurį reikėtų tame lankstinuke paskelbti.

Tačiau nei po savaitės, nei po dviejų P.Mockūnienė negavo jokio atsakymo.

Susisiekusi su ta pačia Liškiavos kultūros centro darbuotoja ji vėl išgirdo, kad trūksta lėšų.

„Sutinku, nestandartinė situacija. Žmogus siūlo tūkstantį litų, bet niekas jų nenori imti“, – pripažino Liškiavos kultūros centro direktorius klebonas kanauninkas Valius Zubavičius.

Tačiau pats jis teigė neturinti laiko P.Mockūnienei paskambinti. Be to, pametė jos telefono numerį.

Šalia Druskininkų Nemuno vingyje ant aukšto kalno XVII amžiuje pastatytas Liškiavos architektūros ansamblis laikomas vėlyvojo baroko šedevru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius