Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 23

Liutauras Gudžinskas: Lietuvos valdžia blogai rinkosi prioritetus

Lietuva, jau beveik 11 metų esanti Europos Sąjungos nare, nepatyrė struktūrinio proveržio, nes valdžia pasirinko ne tuos prioritetus – sako mokslininkas Liutauras Gudžinskas.
L.Gudžinskas VU SA prezidento poste pakeitė Moniką Sičiūnaitę
L.Gudžinskas / VU SA nuotr.

„Visos gerovės politikos turi investicinę grąžą, bet, žiūrint prioriteto tvarka, tai pirmiausia būtų ikimokyklinis pradinis ugdymas, tada – vidurinysis išsilavinimas, tada – vaikų priežiūra ir dalyvavimas darbo rinkoje, tai yra aktyvios darbo rinkos priemonės – perkvalifikavimas, mokymasis visą gyvenimą. Taip pat – sveikatos apsauga, kuri lygiai taip pat turi investicinę grąžą“, – laidoje „Žvilgsnis“ penktadienį sakė L. Gudžinskas.

Pasak jo, galima sakyti, kad tai buvo praėjusių valdžių klaidos, bet jam kyla įtarimas, kad yra ir tam tikros sisteminės tendencijos.

„Kai kalbame apie lietuviškas politines partijas ir jų santykį su valstybe, jis yra gana dviprasmiškas. Viena vertus, jos skelbiasi, kad jos atstovauja valstybei, stengiasi gerinti sąlygas ir t.t. Kita vertus, čia išryškėja ir įvairūs skandalai, bandoma sustatyti tam tikrus žmones į tam tikras vietas ir perskirstyti finansus pagal interesus“, – kalbėjo mokslininkas.

Penktadienį vyko diskusija minint Lietuvos dešimtmetį Europos Sąjungoje.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą klausykite čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius