-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 04

Memelio džiazo klubas stiprins pajūrio muzikines tradicijas

Trečiadienį, 20 val., Klaipėdos džiazo klube „Kurpiai“ fanfaros palydės naujosios visuomeninės organizacijos, pasišventusios muzikiniams reikalams, krikštynas: į Memelio džiazo klubą (MDK) susibūrę entuziastai su muzikantu ir pedagogu Steponu Januška priešakyje pasiryžę palaikyti ugnį uostamiesčio džiazo židinyje ne tik didžiųjų festivalių bei konkursų metu.
Klaipėdos Pilies džiazo festivalis šiemet jau - septynioliktas.
Klaipėdos džiazo gerbėjai buriasi į Memelio džiazo klubą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Mažiau kalbų – daugiau muzikos: oficiali klubo inauguracijos ceremonija neužtruks ir užleis sceną turiningam koncertui. Muzikinius sveikinimus šiam vakarui ruošia keli uostamiesčio kolektyvai: laurus prestižiniuose tarptautiniuose a cappella dainavimo konkursuose skinantis vokalinis kvartetas „Cappella‘A“, grupės „I 4 Combo“, „Jazzway“, „JazzVision“ bei „Maestro“.

22 val. klaipėdiečiai sceną užleis svečiams: garsaus saksofonininko Kęstučio Vaiginio tarptautiniam kvartetui, kuriame jam talkina italai Fabrizio Brusca (gitara) ir Fulvio Buccafusco (kontrabosas) bei prancūzas Tim Campanella (mušamieji). Vakaro muzikinę programą pratęs renginio dalyvių jam session.

Šių metų balandžio 10-ąją steigiamajame susirinkime oficialiai įkurtas džiazo mėgėjų bei muzikantų klubas artėjančiu renginiu paskelbs savo pirmąjį veiklos sezoną, kurio metinis planas jau yra sudėliotas. Šiuo laikotarpiu uostamiesčio džiazo klube „Kurpiai“, kuris yra MDK partneris ir susitikimų vieta, bei kitose Klaipėdos koncertų aikštelėse ketinama surengti mažiausiai dešimt koncertų, pristatysiančių uostamiesčio džiazo muzikantų kūrybą.

Pasak klubo prezidento S. Januškos, kryptinga veikla klubas sieks įgyvendinti savo tikslus: globoti Klaipėdos džiazo muzikantus, skatinti naujų kūrybinių projektų atsiradimą ir suteikti džiazo mėgėjams daugiau progų pasiklausyti geros muzikos.

„Klaipėda garsėja unikaliomis džiazo tradicijomis. Be visų jau turimų, seniai gvildenta idėja turėti savo džiazo muzikantų ir jų fanų klubą, kuris veiktų nuolat ir burtų visus šio žanro propaguotojus bei mėgėjus. Matydami, kad diskusijos apie tokios organizacijos reikalingumą netyla, su bendraminčių grupe ryžomės įgyvendinti šį sumanymą, – teigė S. Januška. – Užsienio patirtis rodo, kad tokio pobūdžio susivienijimai itin naudingi džiazo muzikos plėtrai ir populiarinimui. Norime ne tik vadovautis geraisiais pavyzdžiais, bet ir užmegzti bendradarbiavimą su kitų šalių klubais.“

Naujoji visuomeninė organizacija atvira visiems norintiesiems dalyvauti jos veikloje, ieškantiems bendraminčių, trokštantiems pažinti ir populiarinti džiazą. Išsamesnė informacija apie klubą, narystę jame, jau globojamus muzikus bei jų kolektyvus ir kitką – interneto svetainėje www.klaipedajazz.lt. Be to, kiekvieną pirmadienį, 22 val., esate laukiami MDK vakaruose džiazo klube „Kurpiai“. Šiuose improvizacijų koncertuose kviečiami dalyvauti ir visi norintieji muzikantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius