Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 09

Meno mėgėjams – nauja vieta

Uostamiesčio „Herkaus“ galerijoje šį vakarą duris atvers Kultūros ir meno centras, kuris pasiūlys miestelėnams gurmanišką meno bei kultūros renginių meniu.
Ekspozicijoje „Lietuvos kalviai 2009“ bus pristatoma 15 kalvių darbai.
Ekspozicijoje „Lietuvos kalviai 2009“ bus pristatoma 15 kalvių darbai. / Organizatorių nuotr.

Naujo kultūros ir meno centro steigėjai su „Herkaus“ galerijos šeimininkais žada, kad renginių netrūks visas savaitės dienas. Pirmadieniais bei penktadieniais čia bus rengiami teminiai vakarai, kur bus skaitoma poezija, pristatomos knygos ar meninės instaliacijos.

Antradieniais bus rodomi intelektualūs, tačiau primiršti kino filmai. Trečiadieniais centre veiks suaugusiųjų meno studija, kur bus galima išmokti veltinį susivelti, tapyti ant šilko, pasidaryti proginių atvirukų, dekupuoti stiklą, medį, tapyti aliejiniais dažais. O ketvirtadieniais čia turėtų vykti džiazo muzikos koncertai, atidaromos Klaipėdos galerijos parodos.

„Herkaus“ galerijos Kultūros ir meno centras atidaromas penktadienį 18 val.

Kalvių išmonė 

Kultūros ir meno centro atidarymas „Herkaus“ galerijoje – ne vienintelis šio vakaro įvykis. Čia dar bus atidaryta paroda „Lietuvos kalviai 2009“. Ekspozicijoje kūrinius pristatys 15 entuziastiškiausių kalvių iš visos Lietuvos. Eksponuojami darbai atspindi kalvių asmenybes, jų darbo stilių, amato autentiką ir šiuolaikinės technologijos savitumą.

Parodoje labai ryškus taikomasis aspektas – ekspozicijoje bus ir žvakidžių, šviestuvų, židinio įrankių, staliukų, kabyklų, skulptūrinių kompozicijų. Darbuose autoriai naudoja ne tik metalą, bet ir stiklą, medį, akmenį, kitas tradicines medžiagas. Ekspozicijoje pristatomos autentiškos kalvystės bei kryždirbystės tradicijos. Patikusius kūrinius bus galima įsigyti.

Penktadienį 17.45 val. atidaryta ekspozicija veiks iki lapkričio 5 d. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius