Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 23

Naktį Kaune bus tamsiau

Didėjantis nusikalstamumas, retėjantys viešojo transporto reisai – tai ne vieninteliai sunkmečio išprovokuoti pokyčiai, nulemsiantys, jog kauniečiai vakarus dar dažniau praleis namuose, o ne mieste.
Jei miesto taryba pritars, naktį Kaune esantys šviestuvai švies blankiau.
Jei miesto taryba pritars, naktį Kaune esantys šviestuvai švies blankiau. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taupyti ėmusi Kauno valdžia ketina silpninti miesto gatvių apšvietimą nuo 23 iki 5 val. ryto. Apšvietimo galingumas bus sumažintas šviestuvų maitinimo punktuose sumontavus galios reguliatorius ir valdymo įrenginius. „Tai nebus miesto šviestuvų užgesinimas – tik apšvietimo sumažinimas. Pokyčiai plika akimi beveik nepastebimi, todėl baimintis, kad miestas taps tamsus ir tai turės įtakos nusikalstamumui, eismui ir apskritai gyvenimui tikrai neverta“, – užtikrino pasiūlymą miestui pristačiusios bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Valys Venslovas. Pasak jo, taikant šias priemones miestas per metus galėtų sutaupyti maždaug 1,2 mln. Lt.

Miesto niekas neužgesins. Plika akimi skirtumo beveik nebus matyti, – tikino V.Venslovas.

„Pernai miesto gatvių apšvietimui prireikė apie 4,7 mln. Lt. Šios išlaidos padidės, kai 2010 metais bus uždaryta Ignalinos atominė elektrinė. Atlikta studija nurodo, kad sumontavus galios reguliatorius tam tikru metu būtų galima 30-40 proc. sumažinti sunaudojamos elektros energijos kiekius. Tuo metu pats apšvietimo galingumas sumažėtų tik iki 7 proc. Toks taupymo būdas naudojamas įvairiose Europos miestuose. Naujiena tai tik Lietuvai“, – pabrėžė V.Venslovas. Projekto įdiegimas kainuotų apie 6 mln. Lt. Paskaičiuota, jog jis atsipirktų per artimiausius 2,4 metus.

Ar Kaunas ryšis pritemdyti miesto gatves, dar neaišku. Kauno miesto tarybos kolegijos nariai šiam pasiūlymui pritarė, tačiau savo žodį turės tarti ir Kauno miesto tarybos nariai. „Kauno gatvių apšvietimo“ vadovai viliasi, jog miesto valdžia nevilkins projekto. „Balandžio pradžioje šį pasiūlymą ketiname aptarti su Energetikos ministru. Todėl norėtųsi, kad ir miestas kuo greičiau apsispręstų“, – sakė V.Venslovas. Įmonės vadovas sakė sieksiantis, jog bendrovei „Kauno gatvių apšvietimas“ būtų suteikta teisė pačiai rūpintis projekto įgyvendinimu: „Tikiu, kad taip greičiau pavyks įgyvendinti sumanymą, leisiantį miestui sutaupyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius