-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 27

Naktinius klubus įsuko varžybos dėl lankytojų

Naktinių pramogų ištroškę klaipėdiečiai daugiau kaip dvi savaites kas vakarą galėtų lankytis vis kitame naktiniame klube.
Naktinių klubų atstovai tikina - šiuo metų mieste pasilinksminimo vietų ryškiai per daug.
Naktinių klubų atstovai tikina - šiuo metų mieste pasilinksminimo vietų ryškiai per daug. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Kiek naktinių klubų šiuo metu veikia uostamiestyje – keturiolika ar penkiolika – nebesuskaičiuoja nė patys jų atstovai. Neoficialiai kalbama, kad, nepaisant sunkmečio, pasilinksminimo vietų gretas netrukus papildys dar du „šeimos“ nariai.

Vilniui nusileidžia

Nors daugelis Klaipėdos naktinių klubų atstovų tikina, kad naktinių pasilinksminimų vietų mieste jau per daug, klubinėtojai aiškina, kad dėl neeilinių pramogų jie ryžtasi net kelionei į kitus miestus. „Reikia pripažinti, kad nors klubų Klaipėdoje ir netrūksta, mes vis dar gerokai nusileidžiame Vilniui. Paradoksas, bet jei kurį savaitgalį ir organizuojamas koks nors įdomesnis renginys viename uostamiesčio klube, tai žiūrėk – ir dar dviejuose vykta koks koncertas. Panašiai buvo ir praėjusį savaitgalį, kai tapo sunku išsirinkti, kur eiti“, – „15min“ aiškino dažnas Klaipėdos naktinių klubų lankytojas Julius.

Patys uostamiesčio klubų atstovai pasigirstančius priekaištus, neva Klaipėdoje „nieko nevyksta“, klubų atstovai vadina publikos išlepimu: mieste veikia keliolika naktinių linksmybių vietų ir visur verčiamasi per galvą stengiantis pasiūlyti publikai vis ką nors nauja.

Klubų per daug

Naktinio klubo „El Calor“ vadovas Linas Lapėnas įsitikinęs, kad šiuo metu mieste klubų – ryškiai per daug. „Situacija tokia: jei kas nors iš klubų organizuoja didesnį renginį, kiti lieka pustuščiai. Tai yra, visi dalinasi tais pačiais žmonėmis. Ir nemanau, kad dabar būtų tinkamas laikas atidaryti mieste dar vieną klubą“, – teigė pašnekovas. Teminius vakarėlius rengiančio klubo atstovas pastebėjo, kad žmonės stengiasi kuo mažiau išlaidauti, tai jau pajuto ir pasilinksminimų vietos.

Taupoma visur – pavyzdžiui, žmonės išgeria namuose ir tada eina į klubą. Norima visko daug, nemokamai ir gerai, – L.Lapėnas„Taupoma visur – pavyzdžiui, žmonės išgeria namuose ir tada eina į klubą. Norima visko daug, nemokamai ir gerai“, – pastebėjo jis. Dėl sustiprėjusio taupymo vajaus pastaruoju metu vis dažniau rengiamos įvairios akcijos, pavyzdžiui, tam tikru laiku ar tam tikra proga siūloma nemokami patekti į klubą.

Naktinio klubo „Global“ atstovas Žilvinas Juodis pastebėjo, kad šiuo metu klaipėdiečiai turi didžiulį pasirinkimą: nuo džiazo, roko klubų iki progresyvios muzikos. „Tokiam miestui, koks yra Klaipėda, tai iš tiesų daug“, – sakė jis. Pasak jo, kalbos, kad nėra, kur nueiti, yra tikras išpuikimo požymis.

Populiariausi – Mantas ir „69 danguje“

Anot klubo „Martini“, kuris šiuo metu džiaugiasi dideliu lankytoju srautu, vadovo Džiugo Gorbatiuk, dažnas klaipėdietis iš naktinio gyvenimo tikisi atrakcijų gausos, linksmybių, gerų vakaro vedėjų ir populiarios muzikos.

„Žmonės elgiasi pagal tam tikrą modelį – einama ten, kur daug lankytojų. Kad tą pasiektum, reikia įdirbio“, – aiškino klubo vadovas. Pasak jo, naktines linksmybes aktyviausiai propaguoja 18-25 žmonės, mėgstantys populiariąją muziką. Šiuo metu labiausiai mėgstamas atlikėjas Mantas bei grupė „69 danguje“. „Tačiau ir vėl kyla problema – jei juos pasikvies kitas klubas, turi galvoti kažką kita“, – sakė pašnekovas.

Svarbu idėja

Naktinio klubo „Dr.Who“ atstovas Tomas Savickis nebuvo toks kategoriškas, kalbėdamas apie tai, kad Klaipėdoje naktinių klubų – per daug. „Sakyti, kad visos nišos perpildytos – negalima. Visada galima išvystyti originalią idėją ir ją įgyvendinti“, – sakė jis.

Dar visai naujo muzikos klubo „Roxy“ vadovė Sonata Žižienė įsitikinusi, kad jų klubo išskirtinumas – gyva muzika. „Stengiamės pakviesti grupes, kurios grotų gyvai. Tai ir yra mūsų išskirtinumas. Pavyzdžiui, kviečiame ir tokia grupes, kurios groja dar visai neilgai. Dažniausiai šių koncertų lankytojais tampa studentai. Savaitgaliais kviečiamės garsias grupes, net ir iš kitų šalių“, – sakė ji. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius