Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 08

Neringiškiai rinks seniūnaičius

Šio mėnesio pabaigoje, sausio 22–29 dienomis vyks Neringos savivaldybės seniūnaičių rinkimai. Dvejiems metams renkamas seniūnaitis dirbs visuomeniniais pagrindais.
Neringa
Neringa / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Seniūnaitis atstovaus seniūnaitijos gyventojų interesams, prisidės plėtojant ir organizuojant gyvenvietės kultūrinį ir sportinį gyvenimą. Prireikus dalyvaus organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su tarybos nariais, seniūnu, savivaldybės administracijos direktoriumi arba šio įgaliotu atstovu, kitais savivaldybės ir valstybės institucijų atstovais.

Seniūnaitis bus renkamas gyventojų apklausos būdu, rinkimų grafike nurodytą dieną ir laiku. Kandidatą gali siūlyti nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, įstaigų ir organizacijų kolektyvai, veikiantys seniūnaitijoje, arba ne mažiau kaip 10 seniūnaitijos gyventojų, deklaravusių gyenamąją vietą seniūnaitijos teritorijoje ir turinčių rinkimų teisę. Kandidatu gali siūlytis pats seniūnaitijos gyventojas, jeigu jo kandidatūrai pritaria ne mažiau kaip 10 seniūnaitijos gyventojų.

Šiemet seniūnaičius turėtų rinkti ir uostamiesčio gyventojai. Planuojama, kad Klaipėdoje būtų 60 visuomeniniais pagrindais, be jokio atlygio dirbančių seniūnaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius