Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 22

Neringoje vilnys „Baltijos banga“

Nuo pirmadienio iki pat savaitės pabaigos Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ vyks tarptautinis kino festivalis „Baltijos banga“.
Trijuose pajūrio miestuose – Palangoje, Klaipėdoje ir Nidoje – buvo kuriame animaciniai filmai. Jis bus pristatomas festivalio metu.
Trijuose pajūrio miestuose – Palangoje, Klaipėdoje ir Nidoje – buvo kuriame animaciniai filmai. Jis bus pristatomas festivalio metu. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kinas

Tai pirmasis ir kol kas vienintelis trijų Baltijos šalių kino festivalis, išaugęs iš 2 metus trukusio lietuviškų filmų festivalio „Lietuviški kadrai Nidoje“.

2009 metais, minėdami Baltijos kelio dvidešimtmetį, į Nidą buvo atvykę Baltijos šalių premjerai. Po susitikimo su premjerais Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas, kino režisierius Gytis Lukšas pasiūlė išplėsti festivalio koncepciją, filmų programą ir pakviesti į Nidą Latvijos ir Estijos kino kūrėjus bei pristatyti jų darbus.

Į šių metų festivalį Nidoje savo šalių dokumentinių ir vaidybinių filmų programas pristtayti atvyks Estijos kinematografininkų sąjungos vykdomoji direktorė Erika Laansalu ir Latvijos kinematografininkų sąjungos pirmininkė Ieva Romanova.

Lietuvių dokumentinių filmų programą pristatys Nacionalinės premijos laureatas, kino režisierius Arūnas Matelis. Tikimasi sulaukti ir vieno iš lietuvių dokumentinių filmų personažo Beno Šarkos. Festivalyje taip pat bus demonstruojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos kūrėjų animaciniai filmai vaikams.

Festivalio sudėtinė dalis – animacinio filmo kūrimo dirbtuvės „Baltija jungia“ – trijuose miestuose (Palangoje, Klaipėdoje, Nidoje), kurioms vadovaus žinomi Lietuvos animacinio kino kūrėjai Jūratė Leikaitė, Ilja Bereznickas ir Valentas Aškinis. Visų vaikų sukurtas animacinis filmas bus pristatomas festivalio uždarymo metu Nidoje rugpjūčio 29 dieną.

Festivalio vedėjas – Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas, kino režisierius Gytis Lukšas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius