2009 05 13

Nutarta reguliariai peržiūrėti teisės aktų poveikį ir taisyti pastebėtas klaidas

Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos pateiktam nutarimo projektui, kuriuo kuriama sistema, pagal kurią periodiškai būtų peržiūrimi svarbiausi teisės aktai. Nustačius, kad teisės akto galiojimas sukelia neigiamų pasekmių, kurios nebuvo numatytos jį priimant, teisės aktas būtų taisomas.

Vyriausybė, Teisingumo ministerijos siūlymu, kartą per ketvirtį tvirtins teisės aktų sąrašą, paskirtų jų peržiūrą atlikti turinčias institucijas, nustatytų terminus. Teisės aktų sąrašai bus sudaromi atsižvelgiant į teisės aktais reguliuojamų visuomenės santykių svarbą, jų problematiškumą, aktualumą bei kitas svarbias aplinkybes. Pasiūlymus dėl teisės aktų įtraukimo į sudaromą sąrašą atitinkamai institucijai nuolat galės teikti valstybės institucijos ir kiti suinteresuoti asmenys, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Teisės aktus peržiūrėti bus patikėta ministerijoms pagal kompetenciją, kurios prireikus galės pasitelkti ir nepriklausomus ekspertus. Visą informaciją apie atliekamą teisės akto stebėseną ir rezultatus, peržiūrą atliekanti institucija turės skelbti savo interneto tinklalapyje, kad suinteresuoti asmenys galėtų pateikti pastabų bei pasiūlymų ar susipažinti su įvertinimo išvadomis.

Teisės aktų peržiūros sistemą koordinuojanti Teisingumo ministerija apibendrins stebėsenos rezultatus ir kasmet iki kovo 1 dienos pateiks metinę ataskaitą, su kuria internete galės susipažinti ir visi suinteresuoti asmenys bei institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius