Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 02

Nutrauktas NMA vadovo konkursas

Žemės ūkio ministerija nutraukė Europos Sąjungos (ES) paramą skirstančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo konkursą.
Nacionalinė mokėjimo agentūra
Nacionalinė mokėjimo agentūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nacionalinė mokėjimo agentūra yra viena iš svarbiausių institucijų, administruojančių Europos Sąjungos paramą, norint užtikrinti sklandų jos darbą, buvo priimtas sprendimas konkursą sustabdyti, o naują paskelbti tuomet, kai darbą pradės naujai paskirtas žemės ūkio ministras“, – rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Įsakymą dėl konkurso nutraukimo pasirašė aplinkos ministras Kęstutis Navickas, kadangi apie atsistatydinimą paskelbęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas yra nusišalinęs nuo įstaigos vadovo atrankos.

Naujo tarnybos vadovo pradėta ieškoti po to, kai sausį atleistas teisėsaugos tyrime figūruojantis Erikas Bėrontas. Jį vadovauti NMA antrai kadencijai B.Markauskas buvo paskyręs sausio pradžioje, nepaisant fakto, kad E.Bėrontas buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas teisėsaugos tyrime dėl beveik 4 mln. eurų ES lėšų iššvaistymo.

Kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių sulaukęs B.Markauskas iš ministro pareigų trauktis apsisprendė praėjusią savaitę. Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad ministerijai B.Markauskas vadovaus iki birželio 1-osios, siekiant sklandžiai užbaigti darbus.

Anksčiau skelbta, kad NMA vadovu siekia tapti 17 kandidatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius