-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 08

Parlamentarai dalijasi vertingus pakomitečių pirmininkų postus

Vyriausybei ir ministerijoms skelbiant laisvų etatų naikinimo vajų, Seimas elgiasi priešingai – politikai ėmė skubiai dalytis pakomitečių pirmininkų kėdes, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Seimo seniūnų sueigoje ketvirtadienį nuspręsta pasidalyti iki šiol buvusius neužimtus šešių pakomitečių vadovų postus. Būsimieji pirmininkai turėtų gauti 337 litais didesnį atlyginimą nei eiliniai Seimo nariai. Be to, pakomitečių pirmininkams kompensuojamos 463 litų dydžio išlaidos už naudojimąsi tarnybiniais telefonais.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma „Lietuvos rytą“ tikino, kad konservatoriai iš pradžių dėl taupymo sumetimų siūlė nesteigti naujų postų, bet vėliau esą buvo nuspręsta kitaip. Anot dienraščio, valdančiosios daugumos atstovas taip ir nepaaiškino, kas lėmė tokį apsisprendimą.

Nors dar nėra nutarta, kaip frakcijos pasidalys postus, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas dviejų pakomitečių pirmininkus jau išsirinko: Saugumo pakomitečiui turėtų vadovauti konservatorius Saulius Pečeliūnas, Gynybos – opozicijai priklausantis „tvarkietis“ Rimantas Smetona.

Kalbama, jog postą pagaliau turėtų gauti ir Užsienio reikalų komiteto narys Emanuelis Zingeris. Konservatorius turėtų tapti Kaimynystės politikos pakomitečio vadovu.

Pakomitečiui vadovauti siekia dar viena konservatorė, Aplinkos komiteto narė Aurelija Stancikienė.

„Konservatoriai pagal kvotą gali pretenduoti vadovauti dviem pakomitečiams, o norinčiųjų yra daugiau. Todėl kai kur ne mes būsime pirmininkai“, – sakė Stasys Šedbaras, kurio vadovaujamame Teisės ir teisėtvarkos komitete taip pat turėtų atsirasti du nauji pakomitečių pirmininkų postai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius