Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31

Parlamentaras siūlo Lentvarį iš Trakų rajono savivaldybės perduoti Vilniaus

Konservatorius Paulius Saudargas siūlo Lentvarį iš Trakų rajono savivaldybės perduoti Vilniaus miesto savivaldybei.
Lentvario bažnyčia
Lentvario bažnyčia / wikipedia.org nuotr.

Parlamentaras Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo tokį Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisos projektą.

P.Saudargo tvirtinimu, jungtis prie Vilniaus pageidauja patys Lentvario gyventojai, sutinka ir Vilniaus miesto savivaldybė, tik kelią tokiai iniciatyvai anksčiau yra užkirtusi Trakų rajono savivaldybė.

Pasak P.Saudargo, apie 80 proc. Lentvario gyventojų dirba Vilniuje, tačiau jų mokamas gyventojų pajamų mokestis yra įskaitomas į Trakų rajono savivaldybės biudžetą, o šią savivaldybę parlamentaras sako Lentvariui skiriant nepakankamai dėmesio.

„Ši savivaldybė, perskirstydama lėšas, skiria nepakankamą dėmesį Lentvario miestui: daugiau nei dešimtmetį neremontuojamos gatvės ir šaligatviai, nepakankamai užtikrinamas viešasis saugumas, aukštas nusikalstamumo lygis, girtavimas, narkomanija. (...) Kitaip tariant, Lentvario miestui Trakų rajono savivaldybėje tenka antrarūšio miesto statusas“, – rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

Parlamentaras primena, kad 2002 metais buvo surinkti beveik 3 tūkst., apie ketvirtadalį visų miesto gyventojų, lentvariečių parašų, reikalaujant miesto prijungimo prie Vilniaus miesto savivaldybės.

2002 metų rugsėjo mėnesio 18 dienos sprendimu Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė neprieštarauti Lentvario miesto prijungimui prie Vilniaus miesto savivaldybės.

P.Saudargas sako, jog Lentvario prijungimas prie Vilniaus padės spręsti ir socialines bei ekonomines Lentvario problemas. Viena jų įvardijamas susisiekimas su sostine.

„Šiuo metu Lentvario gyventojai naudojasi privačių vežėjų paslaugomis, tačiau prijungus Lentvario miestą prijungus prie Vilniaus miesto savivaldybės, atsirastų galimybė Lentvarį integruoti į Vilniaus miesto viešojo transporto tinklą. Naudodamiesi miesto maršrutiniais autobusais Lentvario gyventojai už susisiekimą mokėtų pigiau, o ir autobusai važinėtų dažniau“, – aiškina parlamentaras.

Taip pat P.Saudargas siūlo prijungti Lentvarį prie Vilniaus miesto vandentiekio ir nuotekų tinklų, taip, jo teigimu, sumažinant geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo kainą lentvariškiams.

„Atsakingai ir efektyviai panaudojant Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto, kurio pajamos padidėtų dėl Lentvario miesto gyventojų sumokamų į savivaldybės biudžetą įskaitomų mokesčių, lėšas būtų galima pagerinti ir plėtoti esamą Lentvario miesto infrastruktūrą“, – rašo parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius