Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

Parlamentarų pasipiktinimą sukėlė posėdyje nepasirodę Aplinkos ir Ūkio ministerijų atstovai

Trečiadienį į bendrą posėdį susirinkusiems Seimo Aplinkos bei Švietimo, mokslo ir kultūros komitetų nariams pasipiktinimą sukėlė posėdyje nepasirodę kviesti Aplinkos ir Ūkio ministerijų atstovai.
Seimo salė
Seimo salė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Ministerijos atstovai į komitetų posėdį buvo kviečiami aptarti universitetų botanikos sodų, nacionalinių ir regioninių parkų, rezervatų ir draustinių problemų. Jiems neatvykus, parlamente bus rengiamas dar vienas posėdis ta tema.

„Tai rodo Aplinkos ministerijos požiūrį (...) į tą sektorių“, – konstatavo ŠMKK pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys.

Jo teigimu, komitetai buvo gavę aplinkos viceministro Aleksandro Spruogio ir ūkio viceministro Mindaugo Petrausko raštus.

„Ko gero, reikės dar vieno posėdžio, kad teiktųsi ponai iš ministerijų nusileisti į žemę ir pašnekėti su tais, kurie turi problemų, nes iš tikrųjų ne tik jūs, bet aš irgi šiandien jaučiuosi kaip pamestinukas. Jeigu suderintume, (reikia – BNS) kitą trečiadienį daryti dar kartą posėdį, bet jau dalyvaujant ne ūkio viceministro M.Petrausko ar A.Spruogio raštui, bet dalyvaujant jų kūnams ir jų galvoms, ir jų žinojimui“, – kalbėjo V.Stundys.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio narė Dalia Teišerskytė siūlė apie ministerijų atstovų ignoruotą komitetų posėdį pranešti premjerui Andriui Kubiliui.

„Aš siūlau pranešti premjerui apie šitą incidentą ir paprašyti, kad premjeras atkreiptų dėmesį. Vis dėlto Seimas nėra taip sau, vadinasi, institucija, kuri kviečia arbatos, kviečia dalykinių pokalbių, ir kad jie neignoruotų. Premjerui reikia apskųsti“, – tvirtino D.Teišerskytė.

Aplinkos komitetui pirmininkaujančio konservatoriaus Jono Šimėno teigimu, anksčiau ministerijų atstovai į komiteto posėdžius atvykdavo.

„Mūsų komiteto praktikoje tai pirmas atvejis, tai ne sistema“, – sakė J.Šimėnas.

Aptarę dalį universitetų botanikos sodams aktualių problemų, dviejų parlamento komiteto nariai prie jų ketina grįžti dar šį mėnesį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius