Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Pasieniečiai užsieniečius galės apklausti įvairiomis kalbomis

Už Europos grąžinimo fondo (EGF) lėšas sulaikytiems užsieniečiams teismuose bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padaliniuose bus teikiamos vertimo paslaugos.
Pasieniečių automobilis
Pasieniečių automobilis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Atlikusi apklausą VSAT su uždarąja akcine bendrove „Okas Language Solutions“ pasirašė sutartį pagal EGF 2009 m. programos lėšomis finansuojamą projektą „Grąžinamų ir išsiunčiamų užsieniečių asmens tapatybės nustatymui reikalingos įrangos, vertėjų ir teisinių paslaugų įsigijimas“, teigiama išplatintame pranešime.

Bendrovės specialistai įsipareigojo teikti vertimo raštu ir žodžiu paslaugas pasieniečių sulaikytiems užsieniečiams.

VSAT pareigūnai sulaiko asmenų iš įvairiausių pasaulio šalių. Todėl numatyta, kad vertimo paslaugos bus vykdomos ne tik iš ar į anglų, rusų, vokiečių, prancūzų, lenkų, ispanų kalbas, bet ir tokias kaip arabų, čečėnų, hindi, urdų, persų, puštūnų, vietnamiečių, kinų ir kitas.

Verčiama bus teismuose, VSAT Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių Pakrančių apsaugos, Šiaulių rinktinėse ir Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Pagal vertimo atvejų poreikį ir skaičių bus atsiskaitoma sutartyje užfiksuotais tarifais kiekvieną mėnesį. Visos sutarties kaina yra 35 tūkst. Lt.

Prieš tai VSAT su kita vertėjų įstaiga turėjo pasirašiusi panašią 35 tūkst. Lt vertės sutartį, kuri baigė galioti užsieniečių apklausoms išnaudojus minėtą sumą.

Europos grąžinimo fondo tikslas – remti Europos Sąjungos valstybių narių pastangas gerinti visus nelegalių imigrantų grąžinimo valdymo aspektus, taikant integruotą grąžinimo valdymą. Fondas numato bendrus valstybių narių arba nacionalinius veiksmus, atitinkančius solidarumo principą, šioje srityje galiojančius Bendrijos teisės aktus ir pagrindines teises.

Europos grąžinimo fondo tikslams pasiekti Europos Komisija numato per 2008–2013 m. laikotarpį Lietuvai skirti beveik 5 mln. eurų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius