Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 31

Pėstieji vis dar nesirūpina savo saugumu

Per praėjusią savaitę policijos pareigūnų visoje šalyje vykdytas prevencines priemones, skirtas pėsčiųjų kontrolei keliuose, išaiškinta 2 470 pėsčiųjų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.
Pėsčiųjų perėja
Pėsčiųjų perėja / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Ši priemonė organizuota atsižvelgiant į tai, kad pėstieji yra labiausiai neapsaugota ir pažeidžiama eismo dalyvių kategorija, taip pat siekiant užtikrinti, kad pėstieji vykdytų Kelių eismo taisyklių reikalavimus, teigiama policijos pranešime spaudai.

Didžioji dalis (2 048 atvejai) užfiksuotų pažeidimų – važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama. 223 pėstieji tamsiuoju paros metu neturėjo prie drabužių prisisegę atšvaito (arba nesinešė šviečiančio žibinto, arba nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais), užfiksuoti ir 185 atvejai, kai pėstieji sankryžose ar pėsčiųjų perėjose nepaisė šviesoforo draudžiančio signalo.

Daugiausia pėsčiųjų pažeidimų išaiškinta Kauno ir Vilniaus apskrityse – atitinkamai 642 ir 458. Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse 261 bei 214, Šiaulių apskrityje – 238, Utenos – 153 pėsčiųjų padarytų KET pažeidimų. Vykdytos priemonės metu buvo nustatyti ir 279 vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymo atvejai, 193 dviratininkų ir 22 vadeliotojų padaryti KET pažeidimai.
Per savaitę pareigūnai išaiškino ir 6 423 kitus eismo dalyvių padarytus KET pažeidimus.

Praėjusią savaitę (kovo 23-29 d.) šalyje eismo įvykiuose žuvo 4 žmonės: 2 pėstieji, 1 vairuotojas ir 1 dviratininkas. Abu pėstieji (Kauno ir Vilkaviškio rajonuose) žuvo tamsiuoju paros metu.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius