-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 17

Pilaitės bažnyčios pamatai iš tiesų bus liejami už Antano Guogos pinigus

Jau šią savaitę Pilaitėje pajudės Šv. Juozapo bažnyčios statybos. Statybvietę ketinama aptverti ir pradėti lieti pamatus. Pilaitės parapijos klebonas kunigas Ričardas Doveika atviras – tai bus daroma už Antano Guogos pinigus. Laikinas Liberalų sąjūdžio vadovas šią savaitę garsiai pareiškė statysiąs Lietuvoje naują bažnyčią. Tiesa, statant šventovę Pilaitėje jis tebus vienas iš mecenatų.
Pilaitės bažnyčios vizualizacija
Pilaitės bažnyčios vizualizacija / pilaitesparapija.lt nuotr.

R.Doveikos teigimu, pokalbiai apie paramą bažnyčios statyboms su A.Guoga prasidėjo dar prieš metus, o ne šiomis dienomis, kaip esą gali pasirodyti dėl kilusio ažiotažo. Bet šis politikas nebus vienintelis bažnyčios statybų mecenatas – jis suteiks tik dalį reikalingos paramos.

VIDEO: 15min konferencijoje dalyvavęs A.Guoga sunkiai tramdė emocijas

Pats A.Guoga 15min konferencijoje teigė, kad bažnyčiai trūko 100 tūkst. eurų, nors pamatų liejimas jau turi prasidėti. Tad jis sutikęs paremti.

„Statybos leidimai yra gauti, tad natūralus procesas pradėti nuo pamatų. Lygiagrečiai ieškome rėmėjų, aukotojų, kiekvieną dieną vyksta susitikimai, bendravimai su daugeliu žmonių, mes esame apgalvoję daug galimybių, būdų, apgalvojome lėšų pritraukimo strategiją bažnyčios statybai.

Bažnyčia statoma aukų dėka, jas reikia surinkti. Su daugeliu verslo žmonių kalbėta jau seniai, prieš metus ir daugiau, kai tik prasidėjo konkretūs būsimos bažnyčios parengimo darbai, nuo pirmųjų maketų. Su ponu Antanu Guoga kalbėjome, jis maloniai priėmė tą klausimą. Jis mato labai didelę naudą investuoti į mokslą ir technologijų plėtrą, lygiagrečiai, turėdamas šeimą, vaikų, jis mato reikalingumą ir tų vidinių, dvasinių dalykų“, – 15min sakė kunigas R.Doveika.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ričardas Doveika
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ričardas Doveika

Tačiau, pasak kunigo, niekada nebuvo net minties, kad A.Guoga bus vienintelis mecenatas, kuris skirs visas statyboms reikalingas lėšas.

„Aš asmeniškai niekada nesu girdėjęs iš pono Antano lūpų, kad jis pastatys bažnyčią. Jis vienas iš tų, kurie parems bažnyčią. Yra du skirtingi dalykai. Aišku, būtų idealu, jeigu Lietuvoje atsirastų vienas, du ar trys mecenatai, fundatoriai, kaip senais laikais, kurie sutelkia pečius ir padaro valstybei, visuomenei, tautai, bendruomenei tokį dalyką. Apie tokį mecenatizmą galime visi tik svajoti“, – kalbėjo Pilaitės klebonas.

Šv.Juozapo bažnyčia, pasak R.Doveikos, bus atvira bendruomenei. Bažnyčios viduje numatytos atskiros erdvės senjorams ir žmonėms su negalia bei jaunoms šeimoms su mažais vaikais. Bažnyčios vidus užims 900 kv.m plotą, kuriame planuojama įrengti iki 600 sėdimų vietų.

Bažnyčios koplyčios bus dedikuotos šventiesiems, kurių globa ir užtarimas atliepia įvairius šeimų poreikius. Ketinama įrengti sporto aikštelę, bendruomenės centrą, centrą senjorams, galbūt kada nors atsiras ir katalikiškas vaikų darželis.

15min konferencijoje A.Guoga pareiškė jau Notarų biure įteisinęs savo norą visus aktyvus – apie 20 mln. eurų – perduoti labdarai.

BNS kovo mėnesį skelbė, kad tikimasi, jog bažnyčią pavyks pastatyti už 3–3,5 mln. eurų.

pilaitesparapija.lt nuotr./Pilaitės bažnyčios vizualizacija
pilaitesparapija.lt nuotr./Pilaitės bažnyčios vizualizacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius