Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 12

Pliaže kojas bado styrantys virbai

Kopas saugančios žabtvorės tapo spąstais pirmosios Melnragės paplūdimyje poilsiaujantiems žmonėms. Jie ragina miesto valdžią greičiau tvarkytis.
Dėl žabtvorių kopos atgijo, tačiau poilsiautojams tenka rankioti styrančius kuolus
Dėl žabtvorių kopos atgijo, tačiau poilsiautojams tenka rankioti styrančius kuolus. / "15min" nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybę pasiekė tinklinio veteranų skundas, po kuriuo – 23 parašai. Vyrai skundėsi, kad prieš kelerius metus pradėjus pinti žabtvores, darbas iki šiol liko neužbaigtas. Iš smėlio kyšantys tuokart nepanaudoti virbai bado kojas, dėl to ne kartą prireikė ir medikų pagalbos.

„Kai pliažo lankytojai ėmė piktintis, rasta geniali išeitis – žabai buldozeriu užversti smėliu. Praėjus keleriems metams iš po smėlio pradėjo lįsti sutrūniję pagaliai, jais nusėtas visas pliažas“, – teigiama rašte.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pripažino, kad tvarkyti yra ką. Jos teigimu, dabar jau nebeegzistuojanti Klaipėdos apskrities viršininko administracija, prieš ketverius metus organizavusi kopagūbrio tvirtinimo darbus, jų su savivaldybe nederino.

Tuokart paplūdimį apžiūrėję savivaldybės specialistai ir aplinkosaugininkai konstatavo, kad darbai atlikti prastai ir priėmė sprendimą kopagūbrio papėdėje likusius žabus užversti smėliu.

„Kuolai įbesti pusės metrų gylyje, juos ištraukti būtų sunku, be to, tiems, kas tai darys, reikia ir užmokėti. Šiuo metu mūsų rangovai žabus renka grėbliais, tačiau būtina atlikti mechanizuotą paplūdimių valymą ir pastatyti įspėjamuosius ženklus apie pavojų susižeisti“, – kalbėjo I.Šakalienė.

Per trejus metus išsiplėtusios kopos užpustė ne tik dalį žabtvorių, bet ir medinius takus bei laiptus. Kasmet takams tvarkyti ir remontuoti savivaldybė skiria po 200 tūkst. litų. Todėl bus prašoma tarybos kitų metų biudžete numatyti lėšų naujiems takams nutiesti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius