Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 08

Policijos rėmėjų gretose – daugiabučių prižiūrėtojai

Kauno mieste policijos pareigūnams kovoti su nusikalstamumu padės daugiabučių namų administratoriai. Šiandien policijos rėmėjų pažymėjimai įteikti 20 pastatų priežiūros vadybininkų, dirbančių įmonėse „City Service“, „Namų priežiūros centras“ ir „Žaidas“.
Policijos rėmėjo liemenė
Policijos rėmėjo liemenė / Policija.lt nuotr.
Temos: 1 Policija

„Policijos rėmėjų pagrindinė funkcija yra padėti pareigūnams užtikrinti viešąją tvarką ir visuomeninę rimtį, gyventojų saugumą. Tvarkos palaikymas daugiabučių namų aplinkoje yra užduotis, su kuria pareigūnams tenka susidurti kasdieną. Sveikiname daugiabučių prižiūrėtojus žengus pilietišką žingsnį ir įstojus į policijos pagalbininkų gretas. Tikimės, kad šio bendradarbiavimo dėka daugiabučių namų kvartalai taps saugesni“, – sakė Remigijus Stukas, Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas.

Pareigūnų teigimu, dažniausiai pasitaikantys pažeidimai daugiabučių namų kvartaluose yra chuliganizmas, vandalizmas, kelių eismo taisyklių pažeidimai, triukšmavimas nakties metu, taip pat – visuomenės ir privataus turto gadinimas.

Dirbant išvien su daugiabučių prižiūrėtojais, pareigūnams pavyks surinkti daugiau informacijos apie galimus pažeidėjus.  Taip pat efektyvesnis taps prevencinis darbas, siekiant užkirsti kelią panašaus pobūdžio nusikaltimams ateityje.

Policijos rėmėjų pažymėjimai įteikti „City Service“, prižiūrinčios Dainavos seniūniją, Šilainius aptarnaujančio „Namų priežiūros centro“, bei Centro daugiabučiais namais besirūpinančios įmonės „Žaidas“ vadybininkams. Prieš tapdami policijos rėmėjais, darbuotojai išklausė mokymus, į kuriuos buvo įtraukti baudžiamosios, administracinės, ekologinės teisės pagrindų, žmogaus teisių apsaugos, etikos, būtinosios ginties ir kiti kursai.

Policijos pareigūnai su daugiabučių prižiūrėtojais bendradarbiaus pagal nustatytą individualų priemonių planą: reguliariai keisis prevencijai naudinga informacija, vykdys teritorijų apžiūras, tarsis, kokiais abipusiais veiksmas galima padidinti atskirų daugiabučių kvartalų saugumą.

Iki vasaros pabaigos į policijos rėmėjų gretas planuoja įstoti ir daugiabučių namų prižiūrėtojai kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius